SpaceX'in kurucusu Tesla'nın sahibi olan Elon Musk, yapay zeka için bir kez daha uyarıda bulunarak ChatGPT'yi geliştiren OpenAl'ın CEO'su Sam Altman'ı işten çıkartmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Musk yaptığı açıklamada, ''OpenAl’ın yönetim kurulu, neden bu kadar sert bir karar almak zorunda hissettiğini kamuoyuna açıklamalı.” dedi.

Çin, uzaya taykonot gönderiyor... İşte o ekip! Çin, uzaya taykonot gönderiyor... İşte o ekip!

Dünyanın en zengin insanları arasında gösterilen Elon Musk,  yapay zeka şirketi OpenAl’ın CEO’su Sam Altman’ı işten çıkartması, yapay zekanın potansiyel tehlikesini doğrular nitelikte olduğunu belirtti.

 OpenAI  Sam Altman hakkında yapmış olduğu açıklamada, "Altman’ın liderliğe devam etme yeteneğine artık güvenmiyoruz,'' ifadelerini kullandı.

Musk, OpenAI’ın eski bir yönetim kurulu üyesiydi, ancak Tesla ile çıkar çatışması yaşadığı gerekçesiyle 2018 yılında şirketten ayrıldı. Musk daha sonra yaptığı bir açıklamada OpenAl’ın  toplum üzerindeki olası etkisinden endişe duymaya başladığını söyledi. Ancak, Musk'ın kendi yapay zeka şirketinin, OpenAI'deki mevcut kaostan muhtemelen fayda sağlayacağı iddia ediliyor.