Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı

EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması nedeniyle, 2000 sonrası SGK'lılar emeklilik haklarında büyük kayıplar yaşadı. Bu durum, emeklilik yaşını 17 yıl uzatan kademeli emeklilik sistemine karşı tepki doğurdu. EYT düzenlemesinden birkaç gün farkla yararlanamayan vatandaşlar, aynı prim günü ve yaş şartını yerine getiren kişilerle eşit koşullarda emekli olmayı talep ediyor. 2000 sonrası SGK'lılar, emeklilik sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi için kademeli emeklilik sisteminin istiyor.

EMADDER emeklilikte adelet için Kademeli Emeklilik Sistemi istiyor

2000 sonrası SGK'lılar, kademeli emeklilik sisteminin getirilmesini ve aynı prim günü ve yaş koşullarını sağlayan kişilerle eşit şartlarda emekli olabilmeyi talep ediyor. 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler, EYT'lilerden 20 yıl daha fazla çalışmak zorunda kalıyor. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, bu mağduriyetin giderilmesi için SGK sistemine kademeli olarak dahil olmak istediklerini belirtti. EYT yasası çıktığında, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başlayanlar SGK'ya kayıt olamadı. Bu da EYT'li olup emekli olamayanlarla aralarında büyük bir adaletsizlik yarattı. EMADDER, Kademeli Emeklilik Sistemi'nin hayata geçirilmesini ve mağduriyetlerin son bulmasını istiyor.

2000 sonrası SGK'lılar emekliliği 1 yıl 1 gün gibi ufak farklarla kaçırdı

EYT' ile yürülüğe giren sistem, 2000 yılından sonra işe giren vatandaşların emeklilik haklarını kısıtlıyor. Bu sistem nedeniyle prim günü ve yaş koşullarını aynı anda yerine getiremeyenler, emeklilik planlarını ertelemeye mecbur kalıyor. Bu mağduriyeti yaşayan vatandaşlar, torba yasa ile hak kayıplarının giderilmesini ve meclisten adil bir düzenleme bekliyor. Emekliliği 1 yıl 1 gün gibi ufak farklarla kaçıranlar ise bu haksızlığa tepki gösteriyor. Kademeli emeklilik mağdurları, seslerini duyurabilmek için sosyal medya platformlarında eylem yapıyor. EYT kapsamına girmeyen ve prim günü yetersiz olan vatandaşlar ise kademeli emeklilik hakkının ne zaman tanınacağını merak ediyor.