Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasının ardından anayasal hak kaybına uğrayan ve 8 Eylül 1999 sonrası girişli SGK’lıların yaşadığı 1 gün, 1 ay, 1 yıl fark ile emekliliği kaçıran vatandaşlar büyük tepki gösterdi. 

EMADDER'liler sosyal medyayı ayağa kaldırdı! - GÜNCEL

Bilindiği üzere, EYT yasasının çıkmasının ardından  milyonlarca vatandaşa emekli olma hakkı doğdu. Bu süreçten sonra emekli olamayan 2000 sonrası SGK'lılar emekli olmak için uzun bir süredir seslerini duyurma mücadelesinde Fatih Erbakan'dan destek gelerek Meclis'e kanun teklifi verdi.

Emeklilikte Adalet Derneği Kartal'da miting düzenledi - Haber 1

İKİ PARTİNİN KANUN TEKLİFİNDEN NE YANIT GELECEK?

Kademeli emeklilik konusunun çözüme kavuşturulması için düzenlenen kanun teklifi Yenden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından Meclis'e sunulmuştu. Milletvekillerinin onayı ile sunulan teklif için Erbakan, verdiği sözü tuttuğunu dile getirdi.

EMADDER' den basın açıklaması – Bölge Haber – Yeni Nesil Objektif Haber  Platformu

Söz konusu dmağduriyet ile ilgili Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcsı İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'tan kanun teklifi geldi. 000 sonrası SGK girişi olan ve 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçıran kişilere yönelik Cemal Enginyurt, Haydar Altınbaş ve M. Salih Uzun'un onayı ile Meclis'e taşındı.

EMADDER'den büyük İstanbul mitingi: Mezarda emekliliğe hayır! - Söz Bursa

Yaşanan mağduriyetin toplumsal adaletsizlik yarattığını dile getiren mağdurlar, ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Emeklilikte, aynı statüde çalışanlar arasında tam 17/20 yıllık yaş farkı olamaz, Olmamalı primimiz fazla olduğu halde yaşıtlarımızla aramızdaki uçurumun düzeltilmesini istiyoruz.'' şeklinde açıklama yapıldı.

Emeklilikte Adalet Derneği adalet arayışı

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN KADEMLİ EMEKLİLİK TEPKİSİ!

28.Dönem CHP Gaziantep Milletvekili Meriç, 1 gün geç SGK girişine 17 yıl fazla çalışmak zorunda kalanlar için destek verdi. Kademeli emekliliğin gelmesini dile getiren, Meriç, ''1 gün geç SGK girişine 17 yıl fazla çalışmak zorunda kalanlar için kademeli emeklilik gelmelidir.'' şeklinde açıklama yaptı. 

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

CHP'li Melih Meriç'ten kamu mühendisleri için kanun teklifi - Gazikent27 -  Son Dakika Haberler

EMADDER'DEN EMEKLİLİK UÇURUMUNA TEPKİ!

Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği (EMADDER) 1 gün ile emekliliğin 17 yıl kaçırılmasına tepki gösterdi. 17-20 sene yaş uçurumu koyan yasayı kabul etmediklrini dile getiren mağdurlar,''Tüm hava koşullarına rağmen mücadelesini sürdürüyor. Bizleri ayrıştıran ötekileştiren akranlarımız arasında fazlası ile çalışmamıza rağmen 17-20 sene yaş uçurumu koyan bir yasayı asla kabul etmiyoruz etmeyeceğiz!!!!! Hakkımız olanı alana ve adalet sağlanana kadar bu haklı davayı herkese anlatana kadar çığ gibi büyüyeceğimizi tüm kamuoyuna ve hükümetimize duyurmak isteriz.'' şeklinde açıklama yaptı.