Emekli maaşları ile ilgili son dakika yeni bir gelişme yaşandı.Ocak ayından itibaren 2022 emekli maaş zammı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Enflasyon verilerinin belirlenmesinin ardından SSK ve Bağ-Kur başta olmak üzere emekli maaş oranı da netleşecek. Bununla beraber, Ocak 2022 emekli maaş zammı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak konusuyla ilgili araştırmalar arttı.

2022 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

SGK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına gelecek zamla ilgili net bir rakam henüz belli olmadı. Ancak bilindiği üzerei SGK ve BAĞKUR emekli maaşlarına gelen zammın belirlenmesinde 6 aylık bir oranı etkiliiyor. Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte SGK ve BAĞKUR emekli maaşlarına gelen zam da belirlenecek. 2022 Emekli maaşı zammı henüz belli değil.

Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı

EMEKLİ MAAŞLARI YÜZDE KAÇ OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon zammının yüzde 14-15 civarında olması beklenen oranlar arasında yer alıyor. Merkez Bankası'nın beklenti anketinden çıkan sonuçlara göre 10.48 olan 5 aylık enflasyon yıl sonunda 14-15'i bulabileceği açıklandı. 

İlginizi çekebilir