HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve enflasyon karşısında intibak düzenlemesi yapılmaması, vatandaşların gelir ve giderli arasındaki uçurumu artırıyor. Her yıl geçinmenin daha zorlaştığı bir ortamda, emekli olan vatandaşlar arasında da ciddi bir maaş adaletsizliği yaşanıyor. Emeklilik hakkını elde etmiş ancak intibak yasasından faydalanamamış vatandaşlar, diğer emeklilerden daha düşük maaş aldıklarını ve bu durumun ekonomik koşullarda daha büyük bir mağduriyete neden olduğunu ifade ediyor.

BAKAN IŞIKHAN İNTİBAK YASASI İÇİN UMUT VERDİ

Cumhur İttifakı'nın seçim zaferinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Vedat Işıkhan, emekliler için yeni bir düzenleme yapılacağını duyurdu. Düzenlemenin detayları henüz açıklanmazken emekli maaşlarında yaşanan büyük adaletsizliğin ortadan kaldırılması için intibak yasasının da hayata geçirilmesi umut ediliyor.

EYT FEDERASYONU MÜCADELE EDİYOR!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi de EYT'nin geride mağdur bırakmadan tam olarak düzenlenmesi için mücadele ediyor. 2000 yılı öncesi emekli olanlar için uygulanan İntibak Yasası'nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için de çıkarılması gerektiğini belirten Lastikçi,  "En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmamasını ancak asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından az olmamasını, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınmasını talep ediyoruz" dedi.

"Bu konuda bir çalışma var"

Daha önce konuya dair açıklamada bulunan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem de "Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin primlerin eşitlenmesinden bahsetti. Bağ-Kur'luların 9 bin gün prim biriktirmesi gerekirken, SSK'lıların 7 bin gün biriktirmesi gerekiyor. Buradaki haksızlığın giderilmesi primlerin eşitlenmesi söz konusu. Maaşların eşitlenmesi talepleri var, bu konuda bir çalışma var." ifadelerini kullanmıştı.