Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi gözünü kabine toplantısından çıkacak karara çevirdi.  En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yönetmeliğinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısının ana gündem maddesi olacak. 

ORANIN YÜZDE 44-45 SEVİYELERİNDE OLMASI BEKLENİYOR

Zam oranının enflasyon miktarı ile birlikte 44-45 seviyelerinde olması bekleniyor. Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığında kök aylık ve bu tutar üzerine düzenleme konusunda da farklı seçenekler içeren tablolar hazırlandı. En düşük emekli maaşının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların da yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında masada ana gündem maddesi olacak. 

Antalya'da 8 milyon 860 bin makaron ele geçirildi Antalya'da 8 milyon 860 bin makaron ele geçirildi

REFAH PAYI FARK OLARAK YATACAK

SSK emeklileri 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını 25-28 Ocak arasında yatack. Yasal düzenlemenin 17 Ocak tarihine kadar düzenlenmesi beklenmiyor. Diğer yandan düzenleme sonrası refah payı fark olarak hesaplara yatacak. Asgari ücret desteğinin 700 liraya çıkarılmasına yönelik düzenleme bu hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.