Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda düzenlediği basın açıklamasıyla belediye bünyesinde çalışan işçilere müjdeli haberi duyurdu. En düşük işçi maaşının 16 Bin 500 TL’ye yükseldiğini aktaran Başkan Beyazgül yeni maaşın 15 Mayıs’ta maaşlara yansıtılacağını söyledi.

Başkan Beyazgül, “ Daha önceden paylaştığım ve bugün sizlerle paylaştığım işçilerimizi ilgilendiren hayırlı haberi açıklıyorum. Bundan bir müddet önce de halkımıza bir müjdeli haberimiz olmuştu. Trambüslerimizin 1 yıl süreyle ücretsiz hizmet edeceğini duyurmuştuk. Ben de dün 63 Ring hattında çalışan trambüse binerek vatandaşlarımızla seyahat ettim. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizi de mutlu etti. Daha önce de Halk ekmek ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. Bugünde işçilerimizle ilgili bir hayırlı haber veriyoruz. İşçilerimizden en az ücret alan işçilerimizin ücretini 5 Bin TL zam yaparak en az ücret belediyemizde 16 Bin 500 TL olmuştur. İkinci kademe olarak 14 Bin TL alan işçilerimizin ücretine 4 Bin TL zam yaparak bu ücreti 18 Bin TL’ye çıkardık. 17 Bin TL alan işçilerimizin ücretine de 3 Bin TL zam yaparak bu maaşlarını 3 bin lira ile zamlandırmış olduk. Bu zamlar maaş ve diğer sosyal gelirlere yapılacak. Bu işçilerimizin içerisinde 25 Bin ile 26 Bin lira alanlar var onların da maaşlarına 3 bin TL bir zam yapmış olduk. 

Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız! Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız!

SENDİKANIN BÜYÜK ÇABASI

HİZMET-İŞ Sendikası Şanlıurfa 1 No'lu Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu “ Bu işin asıl sahibi olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e işçilerimize bu güzel zam haberini verdiği için teşekkür ediyoruz. Başkanımızın yaptığı zam oranı işçilerimiz için bir nefes olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İŞÇİNİN LEHİNE KARAR ALINDI

HİZMET-İŞ Sendikası Şanlıurfa 2 No'lu Şube Başkanı Bozan İzol ,”Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ’ün anlattığı gibi istişareler sırasında zam oranlarını yükselten ve işçinin lehine karar aldığı için teşekkür ediyoruz. Burada on binlerce ailenin hayrına vesile olduğu için sendikamız ve çalışanlar adına teşekkür ediyoruz. “Yaparsa Zeynel Başkan Yapar” sözlerine yer verdi.