Enerji İşçileri Sendikası'nı kurduğu günden bugüne büyüterek önemli bir konuma getiren, her koşulda emekçilerin yanında olan, işçilerin alın teri kurumadan emeğinin hakkının verilmesi gerektiğini daima savunan Genel Başkan Mahmud Altunsoy, çalışmalarıyla üyelerine kazandırmaya devam ediyor. 

Enerji İşçileri Sendikası, üyelerine maddi ve manevi olarak kazandırırken günden günde daha kalabalık bir aile oluyor. Genel Başkanı Mahmud Altunsoy öncülüğünde üyelerin kazanımları adına durmaksızın çalışan Enerji İşçileri Sendikası ve Satera Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesiyle işçilerin yaşadığı sıkıntıların giderileceğine dair söz verildi. 

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Türkiye’de elektrik dağıtım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin sayaç üretimlerini yapan Satera Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Enerji İşçileri Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi süreci tamamlandı.

Tasarımını tamamen kendi kaynaklarıyla geliştiren ve akıllı sayaç teknolojisiyle ulusal ve uluslararası birçok projede çeşitli başarılarıyla ismini çok duyduğumuz Satera’da geçtiğimiz aylarda başlayan toplu iş sözleşmesi sürecinde başarılı bir sözleşmeye imza atan, Enerji İşçileri Sendikası, Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcıları, Uzman, Uzman Yardımcıları, Hukuk Müşaviri ve avukatlarıyla birlikte emekçilere fabrikada ziyarette bulunup, sözleşmeyle alakalı bilgi alışverişinde bulundu.

Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy fabrika sahasında işçilerle birebir temaslarda bulundu. Elektrik sayaçlarının üretim bandında, emekçiyle hasbihal edilen ziyarette, çalışanların bu sayaçların üretimini yaparken yaşadıkları çeşitli zorluklar ve sayaçların çalışma prensipleriyle alakalı bilgi alan Altunsoy, gelecek dönemlere ilişkin yapılabilecekler ve güncel dönemle ilgili emekçilerin tavsiye niteliğindeki görüşlerini aldı.

Üretim bandında yapılan ziyaretin ardından emekçilerin yemek molasında kutlama havasında geçen mangal organizasyonu yapıldı. Yemekte de birlikte vakit geçirilmesinin ardından işçilerin istirahat alanında Genel Başkan işçilere çeşitli konularda bilgi vererek, tavsiyelerde bulundu.

Genel Başkan konuşmasında, “İmza altına alınan toplu iş sözleşmemizin emekçiye, sendikamıza ve işverene hayırlı olmasını diliyorum. Enerji İşçileri Sendikası olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar emekçinin sofrasına bir zeytin dahi fazla koyabilmenin çabasıyla çalışmalarımızı yürüttük. Görüyorum ki bu iş yerimizde bunu fazlasıyla sağlamış, başarılı bir sözleşmeye imza atmış bulunmaktayız. Çalışmalarımızda göstereceğimiz özen ile işçi-işveren-sendika birlikteliğini koruyacak ve her geçen gün şartlarımızı daha da iyi noktalara taşıyacağız. Burada diğer dikkatimi çeken husus ise kadın personellerin yoğunlukta olması ve kadın işçilerinde emek camiasına kazandırılmış olmasıdır. Bu istihdam şartlarından dolayı ve sözleşme sürecindeki öz verili tutumlarından ötürü kıymeti işverenliğinize de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmasına sözleşmenin diğer detaylarıyla alakalı bilgi vererek devam eden Altunsoy, konuşmanın ardından emekçilere herkesin içinde birbirinden farklı değerler taşıdığının mesajını taşıyan, zeytin ağacının dallarından imal edilen lambader hediyelerini takdim etti. Her biri farklı güzellikte olan ve herhangi birinin eşinin olmadığı bu lambaderler ile emekçiye, hepsinin farklı bir kıymetinin olduğunun mesajı verildi.

Sözleşmenin yürürlük dönemiyle ilgili işveren ile birlikte istişarelerde bulunan sendika yetkilileri, üretim bandında çalışan işçilerle sürekli bir arada olunacağının mesajını vererek fabrikadan ayrıldı.