Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

EYT'de yaş şartının kaldırılmasıyla beraber prim uygulamasına geçilmişti. Bu sisstemle beraber birçok mağduriyet günyüzüne çıktı. Bu nedenle devlet yeniden düğmeye bastı. Yeni emeklilik sistemi ile beraber milyonlarca kişinin mağduriyeti bitecek. EPT başta olmak üzere staj ve çıraklık, BA-KUR'lular için emeklilik sistemi tamamen değişiyor. 1999-2000-2005 yılları arasında SGK’lı olanlara 50 yaş altı emeklilik hakkı geldi.

Kademeli emeklilik sistemiyle beraber milyonlarca kişiye yeniden emeklilik yolu gözüküyor. Emeklilik sistemi sil baştan değiştirecek yeni bir reform da gündemde. Bu yeni sistem sayesinde EPT'liler, staj ve çıraklık mağdurları, bağ-kurlular ve ev hanımları erken emeklilik hakkını elde etmiş olacak. Yani EYT treni yeniden EPT'lilere geliyor. Bu defa treni kaçırmamak adına şartları dikkatlice inceleyerek başvuru imkanını siz de yakalayın. Özellikle 1999-2000-2005 yıllarına dikkat edin.  Bu tarihler aralığında sigorta girişi olanlar 50 yaş altı emekli olabilecek. 

KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR

Geçtiğimiz Şubat ayında EYT yasası TBMM’den geçmiş ve Cumhurbaşkanı imzası ile yasalaşarak yürürlüğe girmişti. Ancak EYT kapsamı dışında kalan vatandaşların mağduriyeti de çok konuşuluyordu. EYT'de kapsam dışı kalan vatandaşlar artık kısmı emeklilik sayesinde erken emekli olma imkanına sahip olacak. Erken emeklilik hakkı staj ve çıraklık mağdurlarına, 1999 sonrası SGK girişi olanlara, Bağ kurlulara, ev hanımlarına ve prime takılanlara yarayacak.