Et ve Süt Kurumu, son zamanlarda et fiyatlarındaki zam beklentisi ile ilgili bir açıklama yaptı.

S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti S&P Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Son günlerde yayılan "Ete zam gelecek" iddası hakkında kurum, fiyat artışı beklentisinin hem üreticileri hem de tüketicilerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Geçen ay yapılan zammın ardından Et ve Süt Kurumu, “Uzun kuyruklar oluşuyordu, fiyatları artırdık” gibi oldukça ilginç bir açıklama yaparak vatandaşların tepkisini toplamıştı. Şimdilerde yine zam olacağını bekleyen vatandaşa kurumdan bir açıklama geldi.

Et ve Süt Kurumu, zam beklentileri ile ilgili resmi hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Kurum, fiyatlardaki artış beklentisinin hem tüketiciye hem de üreticiye zarar verdiğini ve son bir aydır devam eden fiyat hareketlerini takip edildiğini kaydetti.

“Et fiyatları üzerinde Ramazan ayının son günlerinde başlayıp günümüze kadar devam eden spekülatif fiyat hareketleri, kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir. Arz kısıtlaması yaparak piyasada fiyat yükselişi beklentisi oluşturmak, hem üreticiye hem de tüketiciye zarar vermektedir. Kurumumuz, kırmızı ette arz güvenliğini ve fiyat istikrarını sağlamak için gerekli araçları kullanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”