THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor THY ilan yayınladı: Tecrübesiz kabin memuru arıyor

Devlet, dar gelirli ev hanımlarına 1.000 TL para yardımı yapacak. Bu yardımlar Aİle ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla sağlanmaktadır. e-Devlet üzerinden başvurular gerçekleşiyor. Ödeme iki ayda bir yapılıyor. 

Ev hanımlarına verilen meblağ yıllığa vurulduğunda ise toplamda 12 Bin TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Kadınlar bir evlilik yapana kadar bu sosyal yardımı alabiliyorlar. Ayrıca herhangi bir yerde işe başlama veya bir sosyal güvenlik kurumundan maaş bağlanması gibi durumda da bu sosyal yardım ödemesi sonlandırılıyor.

1- Kadınların devlet tarafından yapılan yardımdan yararlanabilmesi için eşinin vefat etmiş olması;  emekli maaşı almaması ve eşinin vefatından önce boşanmamış olması gerekiyor.

2- Desteği alabilmek için hanede yaşayan kişilerden herhangi birisinin sosyal güvencesi olmamalı ve hanedeki kişi başına aylık gelir 1.833 lirayı aşmamalı.

3- Ödemeler iki ayda bir olacak şekilde 1.000 lira olarak yapılıyor.

4- Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na (kaymakamlık içinde oluyor) başvuru yapmak yetiyor.

5- Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.