Devlet destekli faizsiz finans kurumlarına, devlet destekli olması sebebiyle güvenerek paralarını yatıran mağdurlar resmne devlet desteğiyle dolandırıldıklarını düşünüyor.

2 Temmuz 2021 günü Cumhurbaşkanlığı kararı ile resmi gazetede yayımlanan faizsiz finans kurumları kararının ardından vatandaşların imece usulü yardımlaşmasına olanak sağlanmıştır. Ancak bu karar 54 bin vatandaşın mağduriyeti ile sonuçlandı.

Karar sonrası Evim şirketleri olarak adlandırılan faizsiz finans kurumları, devlet tarafından kendilerine sunulan hak ve yetkilerin bir anda törpülendiğini ve zamandan kaynaklı yasal haklarının ellerinden alındığını ve hatta hukuksuz bir şekilde çalışma faaliyetlerine son verildiğini üyelerine beyan ettiler. Böylece faizsiz finans desteği almak isteyen vatandaşlar ellerindeki mal varlığını da kaybetti. 

Bu kaybın sonrasında vatandaşlar zor durumda kaldı. Paraları bir anda ellerinden uçtu gitti. Üzerine devlet tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı ve bu mağduriyet çözülmedikçe giderek arttı. Evim mağdurları, devlet destekli ve faizsiz olmasına güvenerek çıktıkları bu yolda çaresiz kaldı. 

Avcılar'da korkutan anlar: Kaldırım çökünce bina boşaltıldı Avcılar'da korkutan anlar: Kaldırım çökünce bina boşaltıldı

Devletin bir açıklama yapmasını bekleyen mağdur vatandaşlar, "Artık yeter" diyor.