EYT-EF Başkanı Başkanı Arzu Lastikci, emeklilik haklarını tam olarak alamayan Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) mağdurlarına birlik çağrısı yaptı.

Hayat pahalılığı ve ard arda gelen zamlardan etkilenen emeklilerin her geçen gün eriyen maaşları hayat standartlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Konuya ilişkin çözüm getirilmemesinin ardından mağdurlar sosyal mecrada yetkililere seslenmekte buldu. Mevcut ekonomik şartlarda geçinemeyen emekliller ek zam istiyor. 

Geçtiğimiz aylarda yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e yükseldi. Bu bilgilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Asgari ücrete %54 oranında zam yapıldığını söyleyen emekliler, mevcut ekonomik şartlarda aldıkları maaşın yetersiz kaldığını ve  aralarında geniş ailelerin de bulunduğu mağdurlar maaşlardaki bu adaletsizliğin giderilmesin gerektiğini belirterek maaşlarına ek zam talebinde bulundu.

ARZU LASTİKÇİ'DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Haklarını alamyan mağdurlar için sosyal medya hesabından çalışma başlatılacağını söyleyen Lastikçi birlik olarak CİMER ve AKİM'e seslerini duyurmaya çalışacaklarını belirtti.