Özüpak, "Biz bu seçimde EYT‘liler olarak seçimi değiştireceğiz" ifadelerine yer vererek "Formül aramaya gerek yok. Bu yasa iptal edilmeli. 23 yıldır biz bu mağduriyeti yaşıyoruz. Faruk Çelik, Süleyman Soylu, Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere geçmişteki bütün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları ile görüştük. EYT’liler lütuf istemiyor. Anamızın ak sütü kadar helal hakkımızı istiyoruz. Sona yaklaştık, mücadelemiz devam ediyor. Bir parmak bala razı gelmeyeceğiz. Bu topluluğu yok sayamayacaksınız. Çözüm sürecini beraber yönetmeliyiz." dedi.

Ardında sözlerine şöyle devam etti:

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

23 yıldır devam eden mağduriyetimiz çözüm bulunursa son bulacaktır. Anayasal haklarımıza kavuşmuş olacağız. Ancak mücadelemiz bitmeyecek. 2 bin 500 liraya mahkum edilen arkadaşlarımız için mücadele edeceğiz. Staj mağdurları var onların da sesi olmaya devam edeceğiz.

EYT’liler şu an gelinen süreçte seçim atmosferinde olduğumuzu biliyoruz. İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapabilecek güçteyiz. Suriyelilere yapılan yardımlar övünerek anlatıyor elbette gurur duyuyoruz ancak önceliğin Türkiye’nin vatandaşlarına vermesini diliyoruz.