Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EY) sorunu 'yaş düzenlemesi' olmadan çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 250 kişi çıkacak düzenlemeden yararlanacak. Ancak EYT'de en büyük problem olarak staj ve çıraklık gösteriliyor. Bir mağduriyeti bitirirken diğer mağduriyet devam etmesi mağdurlar tarafından  'adaletsizlik' olarak nitendiliriliyor.  8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık sigortası yapılanlar EYT kapsamına dahil edilmek istiyor. Hükmet kanadından konuya ilişkin cevap net. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu staj ve çıraklık mağduriyetini gündemine aldı. 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Yeminli Mali Müşavir Murat Bal, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel  stajyer ve çıraklık konusunu gündeme getiren isimler arasında yer alıyor. Ancak hükümet kanadından olumlu bir cevap gelmedi.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Seçime kısa bir süre kala 1 buçuk milyon kitleye sahip olan staj mağduları görmezden geliniyor.. "Staj yoksa oy yok" diyen mağdurların tepkileri artarak büyümeye devam ediyor.