Uzun süredir ülke gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde prim şartının olması EYT'lilerin tepkisini çekmişti. Uzun süren mücadeleler sonucunda kazanılmış haklarına kavuşan EYT'liler emekli olmak için önlerinde bir engel daha olmasına karşı çıkarak mücadele etmeye devam ediyor. 10 ili etkileyen depremle birlikte birçok sorunla karşılaşan deprem bölgesinde yaşayan EYT mağdurları, bu zorlu günlerde bir nebze olsa rahatlamak için EYT yasasının çıkmasını bekliyor. 

Yaşanan deprem sonrası birçok kurum, kuruluş, derneklerin yanında vatandaşlar da depremzedelere destek olmak için seferber olmaya başladı. 

EYT Federasyon başkanı Gönül Boran Özüpak yapmış olduğu açıklamada;  EYT'lilerin ilk maaşlarını nisan ayında alması mümkün olabilecek. EYT'liler ise düzenlemenin ardından ilk maaşlarını depremzedeye bağışlama kampanyası başlatacaklarını açıkladı.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Başkan Gönül Boran Özüpak, bağış yapmak için çok müracat olduğunun açıklamasında da bulundu.