Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin "Sırça köşklerde yaşayanlar, sırça köşklerinden çıkmayanlar, salon siyasetçileri, oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan, sözde sanatçılar" demişti. Sözlerinin ardından tepki toplayan Muharrem İnce özür dileyerek, "John Steinbeck, 'Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz.' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan 'sözde sanatçılar" şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır" ifadelerini kullandı. 

Muharrem İnce'ye benzetme yapan besteci Fazıl Say paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe emekli oldu: Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur? Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe emekli oldu: Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur?

"Goril’in şartları düzelsin diye 130 bin imza var"

"Bu kadar kritik bir seçimde, başarmak, aydınlığa varmak da bu kadar yakınken, bir araya gelmeyi başarmış bir muhalefetin oylarına göz dikmiş biri. Bu halka kötülük bu. Bilgisizliğe, kültürsüzlüğe, sıradan bir şovmene, bir ikinci RTE vakasına oy verecek lüksü yok bu halkın. Kim ulan sözde sanatçı? Kim? Kime ne diyorsun? Viskisini yudumlayanlarmış? Sana ne? Kahvemi yudumluyorum ya da su içiyorum sana ne? Ne içeceğimizi bu yaşımızda ne yazacağımızı sana mı soracağız? Kore'de hayvanat bahçesinde Goril’in şartları düzelsin diye 130 bin imza var."