Fenerbahçe, Edin Dzeko'nun golcülüğünü sosyal medyada duyurdu. Pendikspor karşısında üç gol atan Bosnalı yıldız, Süper Lig'de 10 gole ulaşarak Icardi ile zirveyi paylaştı. Fenerbahçe'nin paylaşımında Icardi'ye göndeme yapıldı.

Fenerbahçe'nin Pendikspor'u deplasmanda 5-0 yendiği maçta hat-trick yapan Edin Dzeko, gol sayısını 10'a çıkarıp Mauro Icardi'yle başa baş gitti.

Dzeko Pendikspor maçında gol sayısını 10'a çıkardı

Fenerbahçe'nin başarılı forveti Edin Dzeko, Pendikspor maçında da boş durmadı. Tüm lig maçlarında ilk 11'de sahaya çıkan Dzeko, 65, 77 ve 87. dakikalarda rakip kaleyi üç kez sarsarak hat-trick yaptı. Ligdeki toplam gol sayısını 10'a çıkaran tecrübeli oyuncu, gol krallığı yarışında Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi ile aynı puana geldi.

Aziz Yıldırım: Her şey için yeni bir sayfa açalım Aziz Yıldırım: Her şey için yeni bir sayfa açalım

Son 4 maçta da gol attı

Sezonun ilk maçında Gaziantep FK'ya iki gol atan Dzeko, Yılport Samsunspor, Bitexen Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Atakaş Hatayspor maçlarında da golle tanıştı. Dzeko, Pendikspor karşısındaki performansıyla ligdeki son 4 maçta da gol atmayı başardı.

Edin Dzeko, Inter formasıyla geçen sezon Serie A'da üst üste 4 maçta gol attığı dönemi Fenerbahçe formasıyla da tekrarladı. Yıldız futbolcu, Manchester City'de oynadığı 2011-2012 sezonunda Tottenham'a karşı 4 gol attığı maçtan sonra ilk defa bir maçta hat-trick yaptı. 12 yıl aradan sonra bir maçta 3 gol atan Dzeko, maç sonunda topu da hatıra olarak aldı.