Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor! Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor!

Ülkemizde meydana gelen ve 11 ilde etkili olan şiddetli depremler 44 binden fazla can kaybına, 105 binden fazla yaralanmaya sebep olmuştur.

 Depremlerin, yıkıma uğramış bölgelerde yaşayan insanlar üzerinde çok büyük ve uzun vadeli etkileri vardır. Bu etkinin engellilik ve rehabilitasyon üzerindeki yansımaları da göz ardı edilemeyecek kadar büyük olmaktadır. Yaşanan felaketin tramvatik yönü omurilik yaralanması, kafa travmaları, amputasyonlar gibi birçok problemi de beraberinde getirmektedir. Bunların tedavisi ve önlenmesi için de akıllara ilk olarak fizik tedavi programları ve fizyoterapistler geldiği ise bir gerçektir.

Travma rehabilitasyonu 3 yıl gibi uzun süren bir süreçtir.  Vatandaşlarımızın rehabilitasyonu ve topluma yeniden kazandırılmasında fizyoterapistlerin görevleri ve iş yükleri daha da artmıştır. 6 Şubat öncesi bile fizik tedavi randevuları aylar sonrasına verilmekteydi. Yetersiz  fizyoterapist sayısı kamuda artırılmalıdır. Böylelikle çoğu afetzedede erken fizyoterapi ile kalıcı özürler minimale indirebilir.