Asker adaylarından kışlasız bedelli askerlik çağrısı!

Gençler şuan mevcut işlerini kaybetmek istemediklerinden vatani görevlerini kısa süreliğine belli bir ücret dahilinde gerçekleştirmek istiyor.

Ancak bedelli askerlikte gözlemlenen ciddi artış asker adaylarının elini kolunu bağlarken gençeler kışla şartı yerine acil yardım ve AFAD eğitimi için birkez daha seslendi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NDAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler vatani görevlerini belirli bir ücret dahilinde yapmak ve kışla şartının kaldırılmasını isteyen gençlere yönelik yaptığı açıklamada, ''Bedelli askerlik isteyenlerin taleplerini dikkate alıp ona göre düzenleme yapmıştık. Şimdi neredeyse evlerinde askerlik yapmak istiyorlar. Bir de onlara para gönderelim. Böyle şey olur mu?'' şeklinde açıklama yaptı. 

Bilindiği üzere, bedelli askerlik konusu, 2019'da Meclis'te çoğunluk tarafın onaylaması üzerine onaylanmıştı. Diğer yandan mevcut işlerini kaybetmek istemeyen asker adayları, kışlasız bedelli askerlik yapmak için, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e vermiş olduğu dilekçlere yanıt gelmedi. Bedelli askerlik yapanlara 28 gün askerlik yaptırmanın maliyeti de dudak uçuklatırken, yüksek meblağlar ödeyen vatandaşlar, verdikleri paranın boşa gitmesini istemediklerinden dolayı, kışlasız makul bedelli askerlik yapmak istiyor.

Bedelli askerlikte yeni düzenleme

MECLİS'E SUNULAN SORU ÖNERGESİNE NE YANIT GELECEK?

Hem iş hem de ekonomik olarak asker adaylarını zorlayan bedelli askerlik konusunda kışla şartının kaldırılması için Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç soru önergesi sunmuştu. Dar gelirli ailelerin olduğunu belirten Dinç, ücretin taksitlendirilmesi için Meclis'e çağrıda bulundu. Kışla şartı yerine; arama kurtarma, ilk yardım, acil yardım eğitimleri verilmesi gerektiğinin altını çizen Dinç, yoklama kaçaklarının bedelliden faydalanması ve ek bir ücret ödememesi için de Meclis'ten seslendi.

Bedelli askerlik ödemesi nasıl, hangi bankalara yapılır? Bedelli askerlik  başvurusu için son tarih ne zaman? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV  Haber

GENÇLERDEN KIŞLASIZ BEDELLİ ASKERLİK ÇAĞRISI!

Vatani görevlerini belli bir ücret gereğince ''bedelli askerlik'' olarak tamamlamak isteyen gençler hükümete çağrıda bulundu. İşlerini emanet edemediklerinden devamlılığın bozulduğunu ve işletmeyi kapatma durumuyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, 

''Bedelli askerlik yapmak isteyen gençler olarak, 1 aylık kışla şartının kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu uygulama sadece bireysel değil, toplumsal anlamda da büyük mağduriyetlere yol açıyor. Özellikle özel sektörde çalışan gençler, askerlik nedeniyle işlerinden atılma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

İşletmesi olanlar ise bir aylık kışla sürecinde işlerini emanet edemedikleri için devamlılık bozuluyor ve işletmeyi kapatma durumuyla karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, ailelere bakım sorumluluğu olan gençler, kışla sürecinde bu sorumluluğu yerine getiremiyor ve aileleri bu süreçte zor durumda kalıyor.

2011 ve 2014 yıllarında kışlasız bedelli askerlik uygulaması yapılmışken, neden hala benzer bir adım atılmıyor anlamak güç. Gurbetçi vatandaşlara kışla şartı olmadan online eğitimle terhis imkanı verilirken, bu eşitsizlik ve adaletsizlik kaygı verici. Devletimizden bu konuda duyarlılık bekliyor, mağduriyetimize son verilmesini talep ediyoruz.'' şeklinde açıklama yaptı.