Vatani görevlerini belirli bir ücret dahilinde bedelli askerlik olarak yapmak isteyen gençler  eski  Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin kışlasız bedelli askerlik sözlerini hatırlattı. 

Bedelli askerlik ödemesi nasıl, hangi bankalara yapılır? Bedelli askerlik  başvurusu için son tarih ne zaman? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV  Haber

Bilindiği üzere, bedelli askerlik konusu, 2019'da Meclis'te çoğunluk partiler bedelli askerlik konusunu onaylamıştı. Diğer yandan mevcut işlerini kaybetmek istemeyen asker adayları, kışlasız bedelli askerlik yapmak için, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e gönderilen dilekçlere yanıt gelmedi. Bedelli askerlik yapanlara 28 gün askerlik yaptırmanın maliyeti de cep yakarken, yüksek meblağlar ödeyen vatandaşlar, verdikleri paranın boşa gitmesini istemediklerinden dolayı, kışlasız makul bedelli askerlik taleplerini bir kez daha dile getirdi. 

Bedelli askerlikte yeni düzenleme

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

GENÇELRDEN KIŞLASIZ BEDELLİ ASKERLİK ÇAĞRISI

Vatani görevlerini belirli bir ücret dahilinde bedelli askerlik olarak yapmak isteyen gençler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Kışlasız Bedelli talep ettiklerini dile getiren vatandaşlar, Bizler vatanını milletini seven gençleriz. İçinde bulunduğumuz zorlayıcı yaşam koşullarından dolayı Kışlasız Bedelli talep ediyoruz. Sn Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, biz Gençlerin sesini duymanızı istiyoruz.

GENÇER'DEN NURETTİN CANİKLİ'YE ÇAĞRI

Vatani görevlerini belirli bir ücret dahilinde bedelli askerlik olarak yapmak isteyen gençler Nurettin Canikli'nin bedelli askerlik ile ilgili vermiş olduğu sözü hatırlattı. 

Daha önce yapmış olduğu açıklamada gençlerin askerlik hizmetinde bulunmayacağını belirten Canikli, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra biz bakanlık olarak gerekli bütün çalışmaları yaptık. Şu anda biz hazırız, bütün alternatiflerimizle hazırız. Aşağı yukarı 4 veya 5 seçenek var.

Yaş var, ücret var, ücretin kullanma yerleri var, başka birtakım teknik ayrıntılar var, onları farklı formatlarda hazırladık. Hepsinde ortak, hiçbir askerlik hizmetinde bulunmayacaklar, gitmeyecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimden sonra bu çerçevede talimatını verecek, ona göre de gereği yapılacak. Aralık 2014'te çıkan bedelli yasasında yaş 26, ücret 18 bin liraydı. Başvuranların sayısı ise 203 bindi. Bir önceki 2011'in Aralık ayında çıkmıştı. Orada ücret 30 bin lira, yaş 27 idi, faydalanan 70 bindi." şeklinde yapmış olduğu açıklamalar kışla şartının kaldırılmasını isteyen gençler tarafından hatırlatıldı.