İddialara göre, Google’ın çatı kuruluşu Alphabet, yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı planlandığı aktarıldı. 

Bloomberg HT tarafından yayımlanan habere göre, Financial Times’a (FT) konuşan ve ismi açıklanmayan yetkililer Google’ın yapay zeka destekli arama motorunda premium özellikler için ücret almayı planladığı iddialarını doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu.

ARAMA MOTORUNDAN ÜCRETSİZ FAYDALANILABİLECEK

FT tarafından yayımlanan bilgilere göre, şu an viral sohbet robotu ChatGPT’nin versiyonu olan Gemini adlı yeni yapay zeka asistanına erişim sağlayan şirketin, premium abonelik hizmetlerine yapay zeka destekli arama özelliklerinin eklenmesi seçeneklerinin üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı

Ayrıca Google, kullanıcıların geleneksel arama motorundan ücretsiz faydalanabileceğini ve abonelerin arama sonuçlarıyla birlikte reklam görmeye devam edeceklerini de vurguladı.

REKLAMSIZ ARAMA DENEYİMİ

Konuya ilişkin bir yetkili Reuters’a açıklamada bulundu. Açıklamada yetkili, reklamsız bir arama deneyimi üzerine çalışmayı düşünmediklerini belirtti. Devamında ise Google’ın amacının, abonelik tekliflerini geliştirmek için yeni premium hizmetleri geliştirmek olduğununun altını çizdi.

Editör: Öznur Kaya