Habertürk Gazetesi Yazarı Sevilay Yılman, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Sevilay Yılman yazısında, “Umarım işverenin endişeleri değil çalışanın hayalleri öncelik alınır” ifadelerini kullandı. İşte o yazı,

“TOBB’un üzerinde çalışılan EYT ( Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili endişelerini mektupla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e bildirdiğini yazdıktan sonra “EYT ne olur?” sorusunun ilk dereceden muhatabı oldum.

Gerek e-posta ile gerekse sosyal medya üzerinden ve dahası yolda, markette alışveriş yaparken, çevirip soru soranlara cevap vermeyi isterdim ama mümkün değil.

Çünkü bilmiyorum.

Bildiğim tek şey mektubu yazan TOBB gibi MÜSİAD’ın ve diğer işveren STK’larının EYT’den dolayı endişe duydukları ve düzenlemenin kendilerini de rahatlatacak şekilde hazırlanması.

Bakanlığa da ulaşmaya çalıştım bu arada.

Yani işverenlerin endişelerine dair tavırları ne oldu ya da ne olacak, kulisleri yokladım ama maalesef herhangi bir bilgi alamadım.

O yazımda da demiştim; “İnşallah Bakan Bilgin bu endişeleri ciddiye almaz. Alırsa sonuç çok kötü olur zira en az 1 buçuk milyon insan büyük bir beklentiye girdi.”

Aynı noktadayım.

Umarım işverenin endişeleri değil çalışanın hayalleri öncelik alınır.

Ama tabii burası Türkiye!

Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil' Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil'

Önceden söylenen sözlerden, alınan kararlardan ya da tavırlardan 180 derecelik dönüşler olabiliyor.

O nedenle EYT’li arkadaşların tedbiri elden bırakmaması lazım…

Sosyal medya üzerinden baskıya devam yani:))”

Yazının devamı için...