Yeni bir diziye başlamanın heyecanı bambaşkadır. Her saniyesi akıl oyunlarıyla dolu olan veya korkudan sizi yerinizden hoplatacak ya da gülmekten yerlere yatacağınız diziler mi arıyorsunuz? İşte sizler için haftalık olarak önerdiğimiz birbirinden sürükleyici diziler.

Fahrenheit 451: Her dönemde gerçekleşebilecek bir distopya Fahrenheit 451: Her dönemde gerçekleşebilecek bir distopya

Doctor Who

İlk bölümü 26 Mart 2005'te yayınlanan bir bilimkurgu, macera dizisidir. IMDb puanı 8.6/10 olan dizi toplam 13 sezon ve 153 bölümden oluşmaktadır. Dizinin her bölümü ortalama 47 dakikalık ekran süresine sahiptir. 

Tür: Bilimkurgu, macera

Oyuncular:  David Tennant, Christopher Eccleston, Billie Piper, Matt Smith, Jodie Whittaker, Peter Capaldi, Ncuti Gatwa, Catherine Tale, Jenna Coleman, Karen Gillian, John Barrowman

Konu: Dizinin başkahramanı olan Doktor kendini zaman yolcusu olarak tanıtmaktadır. Uzay ve zamanda yolculuk yapabilen Doktor tüm canlılara yardım götürmeye çalışırken kötülerle de savaşmaktadır. TARDIS adında bir polis kulübesiyle yolcluk eden doktor bu sayısız yolculuklarında bir çok maceraya atılır. 

Peaky Blinders 

İlk bölümü 12 Eylül 2013'te yayınlanan bir İngiliz dönem drama dizisidir. IMDb puanı 8.8/10 olan dizi toplam 6 sezon ve 36 bölümden oluşmaktadır. Dizinin her bölümü ortalama 59 dakikalık ekran süresine sahiptir.

Tür: Tarihsel kurgu, suç

Yaratıcı: Steven Knight

Oyuncular: Cillian Murphy, Paul Anderson, Tom Hardy, Helen McCrory, Sophie Rundle, Finn Cole, Joe Cole, Natasha O'Keeffe, Kate Phillips, Packy Lee, Benjamin Zephaniah, Charlie Murphy, Aidan Gillien, Aimee-Ffion Edwards, Sam Neil

Konu: Birinci Dünya Savaşı'ndan yeni çıkmış olan İngiltere'yi yasadışı işlerle faaliyet gösteren birçok çete sarmıştır. Bu çetelerden biri olan Peaky Blinders soygunculuk ve at yarışıyla para kazanmaktadır ancak bir gün çetenin lideri Tommy Shelby'nin Birmingham'daki suç çetelerinin başına geçmeyi kafasına koymasıyla işler değişir. 

When They See Us 

İlk bölümü 31 Mayıs 2019'da yayınlanan bir Amerikan dönem drama dizisidir. IMDb puanı 8.9/10 olan dizi toplam 1 sezon ve 4 bölümden oluşmaktadır. Dizinin her bölümü ortalama 74 dakikalık ekran süresine sahiptir.

Tür: Mini dizi, drama

Yaratıcı: Ava DuVernay

Oyuncular: Asante Blackk, Justin Cunningham, Caleel Harris, Jovan Adepo, Ethan Herisse, Chris Chalk, Jharrel Jerome, Marquis Rodriguez, Freddy Miyares, Marsha Stephanie Blake, Kylie Bunbury, Aunjaune Ellis, Vera Farmiga, Felicity Huffman, Jıhn Leguizamo, Niecy Nash, Michael K. Williams

Konu: Gerçek bir olaydan uyarlama olan dizi Central Park Beşlisi olarak bilinen işlemedikleri bir suç sebebiyle hapse giren beş gencin hikayesini anlatmaktadır. Central Park'ta koşu yapan bir kadının cinsel saldırıya uğramasıyla birlikte suç üzerine kalan masum beş siyahi gencin kendini aklama mücadelesi ve dönemin ırkçılığını anlatan mini dizi hem görsel hem dönemi yansıtma bakımından göz dolduruyor. 

Editör: Nursena Yağız