Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Shevchenko, ülkede tartışma yaratan bir karara imza attı. Buna göre Ukrayna'da hakemler artık yalan makinesine bağlanacak.

Ukrayna'nın çiçeği burnunda futbol federasyonu başkanı Andriy Shevchenko, ses getiren bir karar aldı. Ukrayna'da hakemler artık yalan makinesinde testen geçecek.

Konuya ilişkin The Athletic'e konuşan Shevchenko, "Yalan makinesini, hangi hakemlerle çalışabileceğimizi ve hangileriyle çalışamayacağımızı anlamak için daha fazla bilgi edinme fırsatı olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

shevsenko

Fenerbahçe, transferde 'yoğurt yiyişi'ni değiştiriyor Fenerbahçe, transferde 'yoğurt yiyişi'ni değiştiriyor

Shevchenko ayrıca yalan makinesinden geçemeyenlerin artık hakemlik yapmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.

İlk olarak geçen yıl önerilen yalan makinesi fikrine FC Minaj'ın eski menajeri Volodymyr Sharan karşı çıkarak, "Bu kadarı çok fazla." dedi.

Ukraynalı eski FIFA hakemi Myroslav Stupar ise kararı olumlu değerlendirenlerden. Stupar açıklamasında, "Bu, hakemliği daha adil hale getirebilir. Bazen hakemler ile belirli kulüplerin temsilcileri arasında tartışmalar çıkabiliyor, bu nedenle bazı maçlarda bu hakemlerin anlaşmazlığın ortaya çıktığı takımların maçlarını değerlendirmediğini belirtmekte fayda var." ifadelerini kullandı.

Editör: Ali Çetin