AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Açıklamada, 40.000'den fazla mezunun bulunduğu Harita ve Kadastro Teknikerleri olarak, yapılan haksız ve adaletsiz atamaların önüne geçmek ve bu atamaların artırılmasını sağlamak için çabaladıkları belirtildi. Son yıllarda gerçekleştirilen adaletsiz alımların onları mağdur ettiği ifade edilen açıklamada, yetkililere seslerini duyurarak bu mağduriyetlerin giderilmesini talep ettikleri belirtildi.

Ayrıca, Tapu ve Kadastro'nun 2020 yılında devlet hazinesine yaklaşık 18 milyar ₺ katkı sağladığına dikkat çekilirken, personel alımlarının bu artış oranına paralel olarak yapılmadığı vurgulandı. Rapora göre, kadastroda çalışan personel sayısının 190 kişi azaldığı, tapuda çalışan personel sayısının ise sadece 6 kişi arttığı ifade edildi.

Milli Emlak'ın 2020 yılında 6 milyar ₺ devlet hazinesine katkıda bulunduğu, ancak Harita ve Kadastro Teknikerleri atamalarının azaldığı ve son dört yıldır hiç yapılmadığı belirtilerek adaletsiz atama anlayışının son bulmasının talep edildiği vurgulandı.

Açıklamanın devamında, Harita ve Kadastro Teknikerleri'nin talepleri yerine getirilinceye kadar haklı seslerini duyurmaya ve etkinliklerini yapmaya devam edecekleri belirtildi. Gelecekteki atamaların adil ve yüksek sayıda olacağına olan inançlarının tam olduğu ifade edildi. Teknikerler, adaletli bir atama süreciyle hak ettikleri iş imkanlarına kavuşmak için mücadelelerine devam edecekler.