Yaptığı paylaşımlarla mağdurlara doğrudan destek veren ve her koşulda arkasında olduğunu belirten Siyasetçi Hüseyin Akgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2000 sonrası SGK'lıların sesi oldu. ''1 güne 17 yıl fark olmaz'' diyen Akgün, mezarda emekliliğin kabul edilmeyeceğini dile getirerek, ''2000’liler Sizleri duyuyoruz ve bu sorun çözülene kadar mücadele edeceğiz.'' sözleriyle konuya ilişkin desteklerini dile getirdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası sona erdi ve milyonlarca vatandaş emekli oldu. Bilindiği üzere EYT konusu 8 Eylül 1999 öncesini tarihinden önce sigorta başlatan ve emekli olmak için gerekli şartları sağlayan fakat yaş sınırından dolayı dolayı emekli olamayan vatandaşlar için geçerliydi. Milyonlarca kişi emekli olmanın hayalini kurarken, yeni bir mağduriyet ile karşı karşıya kalmalarının ardından binlerce vatandaş, sosyal medya paltformlarından yürttükleri çalışmalarda, mezarda emekliliği kabul etmediklerini, 1 günle emekliliğin 17 ertelenmesinin adalet olmadığını belirtti. Konunun çözülmesini isteyen vatandaşlar, ayrım yapılmadan adaletli bir şekilde konunun çözüme kavuşturulmasını istemektedirler.

2000 Sonrası Kademeli Emeklilik Tablosu son dakika çıktı mı? - Ordu Son  Dakika Haberleri - Ordu Yorum Gazetesi - Ordu Haber

KADEMELİ EMEKLİLİKTE İLERLEME NE ZAMAN KAYDEDİLECEK?

8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanların emeklilik süresi 1 yıl gibi bir kısa süreyle emeklilerinin 17 yıl uzamasıyla birlikte bu durumun adil olmadığını daha iyi bir iyileştirme yapılması gerektiğini söylüyorlar.  

Kademeli emeklilik konusunun revizyonu, emeklilik yaşının aşamalı olarak yükseltilmesini ve emeklilik sistemini daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Yeni sistem ile birlikte, milyonlarca insanın hayat kalitesinde artış bekleniyor. EYT kapsamındaki bireyler için bu sistem, emeklilik şartlarını daha erişilebilir kılması beklenirken 2000 sonrası SGK mağdurları yetkililerin çözüm odaklı yaklaşmasını bekliyor.

HÜSEYİN AKGÜN ''1 GÜNE 17 YIL FARK OLMAZ''

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan mağduriyeti dile getiren Akgün şunları kaydetti, ''Emeklilikte Adalet bir an önce sağlanmalıdır. 1 Güne 17 Yıl Fark olmaz. 2000’liler Sizleri duyuyoruz ve bu sorun çözülene kadar mücadele edeceğiz. Mezarda emeklilik olmaz. 

Devletimiz vatandaşları arasında ayrım yapmaz, eminimki yapılan hatadan dönülecek ve Adalet bir an önce sağlanacaktır.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Biz diyoruz ki 1 Güne 17 Yıl Fark olmaz. Mezarda emeklilik olmaz. Bugün duygularımızı yorumlara aktaralım ,sloganımız adalet olsun, yaptığımız her yorum sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mutlaka okunacaktır.'' dedi.