İYİ Parti'nin kontenjanı kapatılırken CHP'nin kontenjanına yer açıldı. Bunun sonucunda İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu'nun yerine  CHP kontenjanından Dr. Şafak Başa getirildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu'nun emekliliği gerekçe gösterilerek İSKİ’den ayrılacağı belirtildi. Mermut'un yerine CHP kontenjanından gelen ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Şafak Başa getirildi. Başa'nın 2015 yılında Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresinde Genel Müdür olarak görev yaptığı bilinmektedir. 9 Ağustos 2019 yılında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinde (İSKİ) Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Ardından İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu'nun yerine Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şafak Başa'nın vekaleten görevlendirildiği açıklandı.

İSKİ'de haddinden fazla olumsuzluklar yaşanıyordu. Başta mevcut Sendikalar olmak üzere İSKİ çalışanları çalışma şartlarından memnun olmadıklarını her defasında dile getiriyordu. Mermutlu'nun emekliliğini istemesinde bunlarında etkili olduğu düşünülüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "6 Eylül 2019 tarihinden itibaren İSKİ Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Sayın Raif Mermutlu, 8 Ağustos 2022 tarihi itibariyle emeklilik nedeniyle İSKİ’den ayrılacak. İSKİ Genel Müdürlüğü görevine, halen kurumumuzda genel müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sayın Şafak Başa vekaleten görevlendirilmiştir." denildi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de

MAHMUD ALTUNSOY'DAN İSKİ'YE KAYYUM 

Yaklaşık iki ay önce Enerji Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, İSKİ yönetimine serzenişte bulunmuştu. Altunsoy, İSKİ'de çalışan işçilerin yaşadıkları zorlukları dile getirerek İSKİ'ye kayyum atanmasını talep etmişti.  Bunun üzerine İstanbul Büyük Şehir Belediyesi duruma el attığı düşünülüyor.