İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Ankara Mamak’taki Şah-ı Merdan Cemevi’nde yapılan saldırıya ilişkin üç kişinin gözaltına alınması konusunda açıklamalarda bulundu. 

İçleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Mamak’taki Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında yapılan saldırıya ilişkin yapılan gözaltılar sonrasında açıklama yaptı. Göz altına alınan üç kişinin örgüt bağlantısı olduğunu ifade eden Soylu "Yakında açıklayacağız" dedi.

Olay neydi?

Ankara'nın Çankaya'da ilçesinde bir, Mamak ilçesinde ise iki cemevine giren bir şahıs burada bulunan vatandaşlara fiziki saldırıda bulunmuştu. Saldırıların ardından kaçarak kayıplara karışan A.O.K. isimli şahıs Eskişehir'e giderken polislerce yakalanıp gözaltına alınırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili olarak "Soruşturma derinleşmiş, yeni gözaltılar yapılmış ve eski Türkiye’nin ayak izlerine rastlanmamıştır. Bu 'planlı provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır" demişti.

23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli gözaltına alındı! 23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli gözaltına alındı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yapılan saldırıyı kınayarak, olayın bütün yönleriyle aydınlatılacağını bildirerek "Ankara'da cemevlerine yapılan saldırıyı ve provokatör saldırganı kınıyorum. Alevi kardeşlerimizin cemevlerine yapılan saldırı, milletimize ve hepimizin manevi değerlerine saldırıdır. Saldırıyla ilgili adli süreç başlatılmıştır. Saldırı bütün yönleriyle aydınlatılacaktır." açıklamasında bulunmuştu.