Aydın Güzelhisar Kız öğrenci yurdunda ihmal sonucu asansörün kayması ve en son yere çakılması sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Asansörün içinde olayı yaşayan bir öğrencinin anlattıklarına göre Zeren Ertaş'ın atlamasının asansörün yere hızla çakılmasını engellediğini öne sürüyor. Öğrenciler bu olayın yaşanmasının ardından uzun süredir asansör arızası hakkında problem yaşadıklarını fakat gelenlerinde bakım değil kendilerini izleyerek taciz ettiklerini belirtti. O geceyle birlikte devam eden eylemler farklı şehirlerde de devam ediyor. 

Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti

"Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama"

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, "Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen elim hadise ile ilgili incelemeler devam etmektedir. İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir." ifadelerine yer verdi. 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, kız öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. hakkında gözaltı kararı verdi.

İl Jandarma Komutanlığınca gözaltına alınan şüphelinin ifade işlemleri sürüyor.

Olay

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim'de arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.