Kraliçe Elizabeth'in torunu Harry ve Amerikalı eşi Meghan, Los Angeles'ta yeni kariyerler oluşturmak için 2020'de kraliyet görevlerinden ayrıldı. Daha sonra çift, özel bir güvenlik ekibine güvendi.

Ancak yasal temsilcileri, bu düzenlemelerin prense İngiltere'yi ziyaret ederken ihtiyaç duyduğu koruma düzeyini sağlamadığını açıkladı.

Açıklamada, "Böyle bir korumanın yokluğunda Prens Harry ve ailesi evine dönemez" denildi. Temmuz 2021'de, polis korumasının olmaması nedeniyle bir yardım etkinliğinden ayrılırken güvenliğinin tehlikeye atıldığını söyledikleri bir olaya atıfta bulundu.

Prensin avukatları, hükümetin daha önce polis koruması için iki ödeme teklifini reddettiğini söyledi. Bir sözcü, bu kararların arkasındaki sürecin belirsiz ve tutarsız olduğunu ve tüm riskleri dikkate almadığını söyledi.

Açıklama hakkında soru sorulduğunda bir hükümet sözcüsü, Birleşik Krallık hükümetinin koruyucu güvenlik sisteminin "titiz ve orantılı" olduğunu ve bireylerin güvenliğini tehlikeye atabileceği için herhangi bir düzenleme hakkında ayrıntılı bilgi vermemenin uzun süredir devam eden politikası olduğunu söyledi.

Sözcü ayrıca, herhangi bir yasal işlem hakkında ayrıntılı yorum yapmanın "uygunsuz" olacağını söyledi.

Açıklama

Açıklamada, Harry'nin Eylül 2021'de bir kamu kurumu tarafından alınan kararların yasallığına yasal bir itiraz olan adli inceleme talep ettiği belirtildi. Avukatları, İngiliz basınındaki bir sızıntı nedeniyle bu bilgiyi kamuoyuna açıklamaya karar verdiklerini söyledi.

Açıklamada, "İngiltere her zaman Prens Harry'nin evi ve karısının ve çocuklarının güvende olmasını istediği bir ülke olacak" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı

"Polis korumasının olmaması çok büyük bir kişisel risk oluşturuyor. Prens Harry, dilekçesinin - İngiltere'de güvenlik için iki yıla yakın bir sürenin ardından - bu durumu çözeceğini umuyor."

Bu haber Reuters'den Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Editör: Editör Işçihaber