İran’ın İsrail’e İHA ve Füze fırlatması bölgedeki tansiyonu iyice yükselmesiyle beraber, Kurtlar Vadisi dizisindeki bir replik bugün yaşananların nedenlerini anlatarak gündeme damga vurdu.

Polat Alemdar’ın bir devlet görevlisi ile konuşma yaptığı sahne gündeme bomba gibi düştü. Ortadoğu’da yaşanan krizlerin İran ile İsrail’in birbirlerine karşı aldıkları tutum Kurtlar Vadisi'nde çok güzel özetlenmiş.

Polat Alemdar ile devlet görevlisi arasında geçen diyalog şöyle;

“Bölgede İsrail ile İran’ın adı konulmamış bir işbirliği var.

Özgür Özel'in Devlet Bahçeli ziyaretinde yüzler gülüyor: Siyasette buzlar eriyor mu? Özgür Özel'in Devlet Bahçeli ziyaretinde yüzler gülüyor: Siyasette buzlar eriyor mu?

İkisi de varlıklarını birbirine olan karşıtlıkları üzerinden sürdürüyorlar. İsrail olmasa İran bölgede hüküm sahibi olamaz. İran olmasa İsrail Amerikalıları dilediği gibi kullanamaz.

Tansiyonun düştüğü an yapay bir kriz üretirler. Hürmüz’de savaş gemileri it dalaşı yapıyor. Bütün dünya teyakkuza geçiyor. İran horozlanıyor karşılığında dünyaya mesajını veriyor. İsrail diyor ki bak! İran teröristlerin en büyük destekçisi. Onu yok etmemiz lazım. Arada petrol ve silah lobileri büyük bir para kazanıyor.”

Kurtlar Vadisi dizisinin bu sahnesi sosyal medyada en çok tıklananlar arasına girdi.

Editör: Zeynep Peksoy