Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan açıklamada en az okur yazar olan adaylar arasından şoför alımı yapılacağı hakkında bilgi verildi.

Birçok pozisyonda istihdam etmek üzere yapılacak şoför alımında başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinde başladı. 

81 ildeki özel sektör işyerlerinde istihdam etmek üzere yapılacak işçi alımında toplam sayı 2621 olarak verildi. Bu sayının şoför pozisyonlarına göre dağılımı şu şekilde açıklandı:

Kamyon Şoförü    317
Kamyonet Şoförü    114

Makam Şoförü    24
Minibüs Şoförü    15

Otobüs Kaptanı (Şoförü)    68
Servis Aracı Şoförü    131

Servis Şoförü (Okul)    29
Şoför (Yolcu Taşıma)    362

Şoför-Yük Taşıma    1134
Taksi Şoförü    6

Tır-Çekici Şoförü    366
Vidanjör Şoförü    50

Zırhlı Araç Şoförü    5

KİMLER İLANA BAŞVURABİLİR?

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan şartlara baktığımızda ise eğitim şartının en az okur yazar olduğu görülüyor. Kadro için gerekli ehliyete sahip olanlar arasından yapılacak alımda adayların Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı olması gerekmektedir.

18 yaşını geçen adaylar ilana başvuru yaparken şoförlük yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmayan adayların tercih edileceği bildirildi.

Bakan Koca açıkladı: 2 bin 2 hekim için tercih başvuruları başladı Bakan Koca açıkladı: 2 bin 2 hekim için tercih başvuruları başladı

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Peki ilanın başvurusu nasıl yapılacak? 2621 şoför alımına başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki videoda belirtilen adımları izleyerek başvurusunu yapması gerekmektedir.

Başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.