Geçen hafta haftayı yükselişle kapatan altın tekrardan düşüşe geçti.

Dolar hareketliliğini sürdürürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Perşembe gününü işaret etti. Vatandaşların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Piyasaya yön verecek bu karar öncesi Memiş, fiyat dalgalandırmalarını değerlendirdi. 

“BU SEVİYEYE KADAR BEKLEYİN”

İslam Memiş, “1920-1940 dolar seviyesine kadar yukarı yönlü atakları kuvvetli görüyorum. Bu düşüşler benim nazarımda alım fırsatı olarak duruyor.” ifadelerini kullandı.

"GÜMÜŞ SATILMAZ"

Gümüş satılmaz, düşüşlerde ilave yapmak için fırsat olduğu için, gümüş satılmaz alınır. 22.80'e kadar gümüş onsta atakların devam edeceğini tahmin ediyorum. 23.20'ye kadar da atak gerçekleştirebilir. 

BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı BIST 100 endeksi yeni haftaya yükselişle başladı

 Altın ve gümüşün ons fiyatına dikkat etmek gerekiyor. Benim nazarımda düşüşler kalıcı değil.

Bitcoin 20 bin doların altına sarkmıştı, şu anda 20 bin dolar seviyesinde tutunma çabasını sürdürüyor. 26 bin dolara seviyesine kadar tepki yükselişleri bekliyorum, düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. 

Hazır bu kadar düşmüşken ben de kaldıraçlı işlem yaparım, araba ev satarım nakit para duruyor, Bitcoin düşmüşken alayım diye düşünen varsa aman dikkat edin, elinizdeki bulgurdan olmayın.

Benim 16.75 dolarda alabileceğim seviye, gram altında 950-100 lira arası. 980 de 950 de olabilir. 1000 lira üzerinde gram altın almayacağım. 

2 lira seviyesinin üzerinde gümüş hiç almayacağım. Kendime belirlediğim kurallar bunlardır."