Binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı Binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatları yeni yıl ile birlikte uçuşa geçti. Altın fiyatlarında yeni rekor ve tarih belli oldu. 2023 yılına girilmesi ile birlikte yükselişe geçen gram altın bugün 1.115 liradan işlem görüyor. Piyasa uzmanlardan altın fiyatlarıyla ilgili peşe peşe tahminler geldi.  Altın fiyatları ne olur? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A Haber canlı yayınında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. "Altın almalı mı satmalı? Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?" İşte altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi Sürpriz gelişme yeni tarih ve rekor açıklandı

Yeni yıla yüsek seviyeden başlayan altın fiyatlarının şu anda 1.850 dolara gerilemesini değerlendiren Memiş, kar satışı yaşandığını belirterek, "Şu anda ise tekrar değer kazarak 1.131-1.135 TL aralığında. Gram altında 1.100 seviyesine kadar geri çekilmelerin olabileceğini öngörüyorum fakat tekrardan orta ve uzun vadede değerlendirirsek 1250-1350-1450 TL rakamlarını yıl içerisinde beklemeye devam ediyoruz." dedi.ns altın, 1.815 dolar destek seviyesine kadar geri çekilebilir" ifadelerini kullandı. Memiş, orta ve uzun vadede ise 1.960 dolar yukarı yönü kırıldıktan sonra yıl içerisinde 2.000 dolar seviyesi üzerinde ataklar gerçekleştirebileceğini söyledi.

Altında kısa vade yaşanacak geri çekilmeler olabileceğini ifade eden Memiş, "Yaşanabilecek geri çekilmelerin alım fırsatı verebileceiğini düşünüyorum" dedi ve şöyle devam etti:"IMF tarafından daha yılın ilk gününde resesyon riski ile alakalı ciddi uyarılar geldi. Bu uyarı ile Amerika, Avrupa ve Çin gibi ülkelerde aynı anda duraksama başlayabilir. Bu durum da değerli limanlara olan güvenin tekrar yerine gelmesini sağlıyor." ABD Merkez Bankası'nda Fed'in politikalarında biraz daha yumuşama olduğunu söyleyen Memiş, "Özellikle Şubat ve Mart dönemlerinde Fed, 25'er baz puanlık faiz artırımları yaparak toplamda 50 baz puanlık faiz artırımı yapacak. Sonrasında kenara çekilmesi emtia fiyatlarını pozitif yönde etkileyecektir." açıklamasında bulundu.

Altın fiyatları 2023 rekorunu kırdı! İslam Memiş'ten FLAŞ altın yorumu: 1350-1450 TL görülebilir

Altın satmak şu anda çok erken bir karar olduğunu söyleyen Memiş, altın yatırımcılarını uyardı: "Daha yıla yeni başladık, yıllık getiriye bakıp uzun vadeli bir yatırımcı olmak lazım. 2022 yılında gram altın yatırımcısına yüzde 43 kazandırdı. Kazanç anlamında daha fazlasını 2023 yılında getirebilir. Altın yükseldi diye bozdurmak isteyen vatandaşlar acele etmeyin, önümüzdeki günlerde yükseliş devam eder."