Kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi konular var? Kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi konular var?

İsrail'in önde gelen finans gazetelerinden Globes, Türk Ticaret Bakanlığı'nın yerel inşaat sektöründeki fabrikalara gönderdiği mektuplarla İsrail'e ihracata yeniden başlamaları için geçici izin verildiğini iddia etti.

Gazete, iddiasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Ticaret Bakanlığı, tam bir ay önce getirilen 54 ürün ihracat yasağına kadar İsrail'le çalışan yerel inşaat sektöründeki fabrikalara mektup göndererek bugün (Perşembe) İsrail'e tedarikin yeniden başlatılması için geçici onay verildiğini bildirdi.Bu, genel inşaat ürünlerinin İsrail'e ihracatına yönelik bir onay değil, geçici ve yalnızca İsrail ile çalışmış olan fabrikalar için verilen bir onaydır. Bu, Türkiye-İsrail Ticaret Odası'nın üst düzey yetkilileri ile Türkiye Ticaret Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri arasında dün Ankara'da gerçekleşen bir toplantıdan kaynaklandığı anlaşılan bir gelişme. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi siyasi ihtiyaçları uğruna, eylemlerinin "İsrail'e diz çöktürdüğünü" göstermek istedi, o zaman durumun artık böyle olmadığı açıkça görülüyor.''

Gazete ayrıca, Türk iş insanlarının İsrail'e yönelik kapsamlı ihracat kısıtlamasından "memnuniyetsizlik" duyduklarını da iddialar arasına ekledi.

Editör: Dilara Adak