İşçi Haber olarak, taksicilerin yaşadığı sıkıntı ve sorunlarını kamuoyuna duyurmak amacıyla harekete geçtik. Konuyu gündemde tutmak adına taksicilerin sesini duyurmak için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nı ziyaret ettik. Taksicilerin temsilcisi İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ile görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede, İBB'den talep ve beklentilerini, İstanbul'daki taksi ve trafik sorununa dair pek çok soruyu sorarak cevaplar aldık.

Eyüp Aksu, taksicilerin ekonomik sıkıntılarının yanı sıra, özellikle taksi tarifelerine yapılan son zamlardan da memnun olmadığı haberini öğrendik. Aksu, taksi ücretlerine gelen zamların, taksicilerin gelirlerini artırıcı bir etki sağlamadığını ve ekonomik zorluklarla başa çıkmada yetersiz kalındığına dair pek çok bilgi verdi.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Bizler ise; taksicilerin yaşadığı bu zorlukları ve sorunları kamuoyuna duyurarak, toplumsal bir meseleye dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Taksicilerin ekonomik talepleri ve sıkıntıları, genel olarak ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklara işaret etmektedir. İşçi Haber olarak, taksicilerin sesine kulak verip, işçi kesiminin taleplerini ve sorunlarını kamuoyuna taşımaya devam edeceğiz.

''Kontak kapatmadık, kapatmayı da düşünmüyoruz''

Eyüp Aksu ile yaptığımız görüşmede "Yeni zamlara karşı neler yapmayı planlıyorsunuz, Sesinizi duyurmak için kontak kapatacak mısınız?" sorusuna karşılık,  "Biz kontak kapatmadık, kapatmayı da düşünmüyoruz. Yetkililerimizle bu konuyu paylaştık. Tarifenin çok düşük kaldığını ifade ettik. Yetkili kurumlardan zam talebinde bulunacağız." şeklinde cevap aldık.

''İstanbul'da taksi değil, trafik sorunu var''

Ayrıca Aksu, İstanbul'da taksi değil, trafik sorununun olduğunu da açıklayarak, ''İstanbul'a denetim getirilmezse ve yeterli eğitimler verilmezse sorun çözülmez. Biz taksi sayısındaki artışına karşı değiliz, veriliş usul ve esaslarına karşıyız.'' diyerek trafik sorununa dikkat çekti.

İşçi Haber olarak, taksicilere verilen son zamlarlardan İstanbul'daki trafik sorununa, indi-bindi ücretlerinden yolculardan beklentilerine dair konuştuğumuz haberimize dair içeriğe videomuzdan ulaşabilirsiniz.