İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan DHKP-C silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Ekipleri istanbul Şişli'de kritik bir operasyona imza attı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarında, örgütün yurt dışı yöneticileriyle yazışmalar yaptıkları tespit edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan örgüt üyelerinin Şişli'deki İdil Kültür Merkezi'nde saklandıkları tespit edildi.

Savcılığın talimatıyla sabah saatlerinde Özel Harekat Polisleri ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İdil Kültür Merkezi'ne operasyon düzenledi. Zırhlı kapıların kesilmesiyle çeri girebilen ekipler, Dilan P., Seher A., Merve K., Sevda K., Hakan İ., Rezzan Ş., Barış Y., Rıdvan A., Vedat D., Eser Ç.'yi gözaltına aldı. Kültür merkezinde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda örgütsel dökümana da el konuldu. 

Adalet Bakanı açıkladı! Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluları sevindiren haber Adalet Bakanı açıkladı! Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluları sevindiren haber

GRUP YORUM AYRINTISI

Baskının düzenlendiği İdik Kültür Merkezi'nde yakalanan şüphelilerin bulunduğu yerde DHKP-C'ye destek verdiği iddiaları gündemden düşmeyen Grup Yorum'un sembol ve yazısının duvarda görülmesi dikkat çekti.