CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri öncesi verdiği ''Hiç bir CHP’li belediyede işten çıkarma olmayacak.'' sözünün tutulması binlerce belediye işçisinin işsiz bırakılarak aileleriyle maddi sıkıntılar yaşamasına neden oldu. 

31 Mart 2019 yılında gerçekleştirilen seçimler sonrasında, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi birçok büyükşehirde parti değişikliği yaşanmasıyla birlikte bazı belediye yönetimlerinde çeşitli işten çıkarmalar meydana geldi. 

Daha önce belediyelerde sözleşmeleri feshedilen personeller kendilerine kadro hakkı verilmemesine tepki gösterirken şimdi de işsizlikle baş başa bırakıldı. Bir gece ansızın aldıkları mesajla işten çıkarıldıklarını öğrenen belediye şirket işçileri hayatının şokunu yaşadı. 

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

İşten çıkartılan belediye işçileri, yıllarca belediyelerde çeşitli hizmetlerin sürdürülmesine katkıda bulunmuştur. Ancak seçim sonrası yaşanan işten çıkartmalar, birçok vatandaşın mağdur olmasına sebep oldu.

İşlerine geri dönmek isteyen belediye işçileri birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor. Yaşadıkları haksızlığı anlatan işten çıkarılan belediye işçileri, mevcut ekonomik şartlarda haksız yere işsiz bırakılan belediye işçileri maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeniden İstanbul' dedi: Murat Kurum şimdiden çok konuşuldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeniden İstanbul' dedi: Murat Kurum şimdiden çok konuşuldu!

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bugün sahaya indi. Sabah saatlerinde Eyüpsultan ilçesinde temaslarda bulunan Kurum, daha sonra Fatih Sultan Mehmet’in türbesi ile İBB’nin eski başkanlarından Kadir Topbaş’ın mezarını ziyaret etti.

Kurum sonrasında ise Üsküdar’a geçerek Tarihi Balıkçılar Çarşısı’nda esnaf ziyareti yaptı. Burada Kurum’un yanına yaklaşan bir vatandaş, İBB tarafından işten çıkarıldığını söyledi.

Kurum bunun üzerine, “İşten çıkarılan arkadaşları geri alacağız ve onların yaptığı gibi haksız yere hiç bir arkadaşımızı da işten atmayacağız.” açıklamasını yaptı.