Doğal afetler başta olmak üzere birçok olayda ilk müdahelede bulunan itfaiye emekçilerinin sorunları henüz çözüme kavuşmuş değil. Tüm doğal afetlerde en ön safta çalışarak ter döken itfaiye çalışanları hayatlarını kaybetmeleri durumunda şehit sayılmamalarına tepki gösteriyor. 

Sakarya'da genç itfaiye eri alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti

Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Yağcılar Mahallesi Derya Sokak üzerindeki çatı yangını ihbarı, bölgedeki itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Olay yerine gelen ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Çatıda çalışma yapan Yusuf Turgut isimli itfaiye eri, çatının çökmesi sonucunda alevlerin arasında kalarak ağır yaralandı. Olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Turgut, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaşanan bu acı olayın ardından itfaiyeciler bir kez daha hayatlarını kaybetmeleri durumunda şehit sayılmamalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan itfaiyeciler yetkililere seslenerek bir çözüm bulunmasını istiyor.