Devlet kurumşlarına bağlı olarak kamu kurumlarında çalışan ve kadrosuz oalrak istihdam edilen ücretli öğretmenleri İyi Parti Edirne Milletvekili  Mehmet Akalın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirdi. Eğitim sisteminde adaletsizlikler olduğuna vurgu yapan Akalın, öğretmenlerin aldığı maaşın asgari ücretin altında kaldığını söyledi.

İYİ Partili Mehmet Akalın: 'Oylarımıza sahip çıkacağız, kazanacağız'

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER ENFLASYONA YENİK DÜŞTÜ!

Devlet kurumlarına bağlı olarak, dershane gibi kurumlarda ücretli olarak istihfdam edilen öğretmenlerin maaşı çalıştığı saat üzerinden hesaplanmaktadır. Türkiye şartlarında artan enflasyon göz önünde bulundurulduğunda geçinemediklerini ifade eden öğretmenelrin maaşı enflasyona yenik düştü.

Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen genç nesilleri geleceğe hazırlıyor

Hatay'da meydana gelen deprem felaketinin ardından, afet bölgesinde istihdam edilen personellere yönelik ödenecek tazminat açıklaması kadrolu personelleri sevindirirken, bölgede çalışan ücretli öğretmenlerin taleperi dikkate alınmadı. Diğer yandan, öğretmen olmalarına rağmen kadrosuz olarak çalışan, özlük haklarında mahrum olan öğretmenler, kadro taleplerine yönelik çalışma başlatılmadı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER PLATFORMUNDAN AÇIKLAMA - Tokat Haber - Tokat Son Dakika  Haberleri

İYİ PARTİLİ MEHMET AKALIN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİ MECLİS'E TAŞIDI!

Devlet kurumşlarına bağlı olarak kamu kurumlarında çalışan ve kadrosuz oalrak istihdam edilen ücretli öğretmenleri İyi Parti Edirne Milletvekili  Mehmet Akalın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirdi. Eğitim sisteminde adaletsizlikler olduğuna vurgu yapan Akalın, öğretmenlerin aldığı maaşın asgari ücretin altında kaldığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın Haberleri - Haber  1

Öğretmenlerin düşük maaşla çalıştırılmasının mesleğe olan ilgiyi azalltığının altını çizen Akalın'ın yaptığı açıklamalar şu yönde:

Mehmet Akalın | Trakya Politik | Trakya Haber | Trakya Haberleri | gelecek  burada | Mehmet Akalın | Mehmet Akalın kimdir? |

''Eğitim Sistemindeki Adaletsizlik Çığ Gibi Büyüyor: Ücretli Öğretmenlere Verilen Değer Sorgulanıyor Bir ücretli öğretmenin maaş bordrosunu incelediğimizde ayda yüz sekiz saat ek ders ücreti karşılığında sadece 6.628 Türk lirası aldığını görüyoruz SGK hizmet dökümünde ise yalnızca on dört gün gözükmektedir.

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Akalın: "Hükümetin Azerbaycan  konusundaki yaklaşımını, tavrını olumlu buluyoruz" - Politika - Kayseri Son  Dakika Haber

Bu durum ücretli öğretmenlerin sosyal güvenlik haklarının da ciddi şekilde sınırlandığını göstermektedir. Ayrıca, iki ay önce ek ders ücretlerine yüzde 25'lik bir zam yapılacağı duyurulmuş olmasına rağmen maaşlar eski ücret üzerinden yatırılmış, önümüzdeki ay düzenleneceği söylenmiştir.

Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı

İYİ Parti milletvekili adayı Mehmet Akalın listeden çıkarıldı - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

Yüzde 25'lik zam dahi eklendiğinde ücretli öğretmenlerin alacağı maaş asgari ücretin altında kalmaktadır. Bu ücretler, öğretmenlerin mesleki motivasyonunu, toplumdaki itibarını ve aynı zamanda eğitim kalitesini de olumsuz etkilemektedir.

İYİ Parti Vekil Adayı PROF. DR. Mehmet Akalın Milletvekili oldu - GÜNDEM -  www.canakkalekalem.com

Ayrıca, öğretmenlerin düşük ücretlerle çalıştırılması mesleğe olan ilgiyi azaltmakta ve eğitim alanında yetenekli bireylerin başka sektöre yönelmesine sebep olmaktadır. Öğretmenlere adil bir ücret politikası sunulmalı, çalışma koşulları iyileştirilmeli ve sosyal güvenlik hakları garanti altına alınmalıdır,'' şeklinde yapmış olduğu açıklama ile destek verdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLECEK Mİ?

Bir süredir gündemden düşmeyen ve çeşitli partilerin milletvekilleri tarafından Meclis'te kanun teklifi verilen ücretli öğretmenlere kadro verileceği konusu sosyal medya da en çok aratılan haberler arasında yer alıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kanun teklifi verilmesine rağmen henüz konuya ilişkin çalışma başlatılmadı.