Ülkemizdeki eğitim sistemine entegre olmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı her geçen gün artarken, onların dil ve kültür bariyerlerini aşmalarında kilit bir rol oynayan PİKTES öğretmenleri, verdikleri emekleri karşılamak adına kadro istiyor.

PİKTES öğretmenleri, yabancı uyruklu öğrencilere dil öğrenimi, kültür entegrasyonu ve sosyal uyum konularında destek sağlamak amacıyla görev yapıyor. Bu öğretmenler, öğrencilerin sadece akademik başarı elde etmelerine değil, aynı zamanda ülkemizin sosyal hayatına daha aktif bir şekilde katılmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Bakanlık duyurdu! Memur ve sözleşmeli personel maaşları bayramdan önce yatırılacak mı? Bakanlık duyurdu! Memur ve sözleşmeli personel maaşları bayramdan önce yatırılacak mı?

PİKTES programının önemi her geçen gün daha fazla anlaşıldıkça, bu alandaki öğretmen ihtiyacı da artıyor. Programın başarıyla uygulanabilmesi için öğretmenler haklarının kadrolu meslektaşlarıyla aynı olmasını istiyor. PİKTES öğretmenleri, bu yönde yapılacak atamaların hem öğrencilere daha etkili bir destek sağlayacağını hem de toplumda çeşitliliğin daha iyi bir şekilde yönetilmesine katkıda bulunacağını ifade ediyor.

PİKTES öğretmenleri, yaklaşık 8 yıldır gösterdikleri özverili çalışmaların ardından kadroya geçiş taleplerini dile getiriyor. Ancak, bu değerli projede görev alan öğretmenlerin kendi statülerinin iyileştirilmesi, motivasyonlarını ve projenin sürdürülebilirliğini artırarak daha etkili bir eğitim için olanak sağlamalarını belirtiyorlar.

PİKTES öğretmenleri, yabancı uyruklu öğrencilerle daha güçlü bir bağ kurarak onların Türkiye'deki eğitim sistemine uyum sağlamalarına yardımcı olmaya devam ederken, bu alanda gerçekleşecek kadro atamalarının bu hedefe ulaşmada kritik bir rol oynayacağına inanıyor.