İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde taşeron işçi statüsüyle görevde bulunan Evde Bakım Hizmetleri işçileri, kadrolu çalışma taleplerinin karşılanması için eylemlerine devam ediyor.

Bugün Buca’daki Sosyal Yaşam Kampüsünde yapılan açıklamada işçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenerek kadro taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

Evrensel'in haberine göre işçiler dün İzBB Başkanlık binası önünde eylem gerçekleştirmiş, eylem sonrası aralarından geçtikleri temsilciler İzBB Genel Sekreteri Barış Karcı ile görüşme yapmıştı.

Yapılan görüşmede kadro sözü alındığı ifade işçiler, “Bizden 3 günlük bir zaman istediler. Biz de 3 günlük zaman verdik ama bu sürede hiçbir türlü işe çıkmama kararı aldık. Bu 3 gün içinde herhangi bir cevap gelmezse pazartesi günü tekrardan belediyenin önünde eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

6 YILDIR ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Yıllardır kadro taleplerini belediye yönetimine ilettikleri ifade eden işçiler, farklı şirketler üzerinden 6 yıldır hizmet verdiklerini ve bu süre boyunca ücretlerinin ödenmesinden işsiz kalma gibi çok fazla sorunla karşılaştıklarını anlattı.

Ücretlerinin de zamanında ödenmediğini söyleyen işçiler, “Maaşlarımız sadece asgari ücretin yüzde 30 fazlası ve yol + yemek parası da içinde. Günümüz koşullarında gidiş dönüş ulaşım bedeli 26 lirayı bulurken bizim aldığımız ulaşım bedeli 11 lira, yemek bedelimiz ise günlük 22 lira” diyerek, düşük ücretlerinin de zamanında yatırılmamasından dolayı geçinmekte zorluk yaşadıklarını söyledi.

Mart ayında belediye bürokratlarıyla yaptıkları görüşmede “Seçimlerden sonra”, seçim bittiğin de ise “Ağustos ayında” şeklinde sözlerin verildiğini hatırlatan işçiler, “Fakat Eylül ayı geldiğinde ise talebimizin şirketle olan sözleşmemizin 31 Aralık'ta bitecek olmasından dolayı aralık ayına sarktığını dile getirdi. Bu esnada ise maaşlarımız sürekli 10-15 gün geç yatırıldı. Biz de evde bakım personelleri olarak verilen sözün tutulmamasından dolayı eylemlerimize kaldığımız yerden devam ettik” dedi.

“SÖZ DEĞİL BELGE İSTİYORUZ”

5 Eylül salı günü egemenlik binası önünde yaptıkları eylemde ise İzBB Genel Sekreter Barış Karcı ile görüşme yaptıklarını söyleyen işçiler, “Şoförlerin ve akrabaların belediye bünyesine dahil edilmeyeceğini bunun için söz verilmediğini söyledi. Daha sonra ise yapılan görüşme sonucunda şoförlerinde alınacağı bilgisini bize ulaştırdı. Neredeyse her gün yeni bir olayla yeni durumla karşı karşıya kalıyoruz. O yüzden buradan bir kez daha talebimizi net bir şekilde dile getirmek istiyoruz.

Mademki talebimiz Aralık ayına kaldı güvence olarak şahıslara verilecek bir sözle değil, belediyemizden Tunç Soyer imzalı; temizlik personeli, kişisel bakım personeli, şoför, akraba ayrımı yapmaksızın daha öncede söz verildiği gibi 82 kişinin belediye bünyesine geçeceğimizi belirten bir belge veya bu konuyla alakalı kamuoyuna bir açıklama yapılmasını istiyoruz. Bu konuyla alakalı olarak pazartesi gününe müspet bir adım atılana kadar işe çıkmama kararı almış bulunmaktayız.

Pazartesi gününe kadar ise müspet bir adım atılmadığı takdirde pazartesi gününden itibaren egemenlik binası önünde eylemlerimize kaldığımız yerden devam edeceğimizi buradan kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.