1999'un ardından 1 gün geç SGK girişinden dolayı 17 yıl emekli olamayan kişiler ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kritik bir açıklama yaptı. Buna göre Işıkhan tarafından yapılan açıklama ile kademeli emeklilik bekleyen kişiler umutlandı. 

Vedat Işıkhan kimdir?

CEVDET YILMAZ'DAN KADEMELİ EMEKLİLİK İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKALMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, daha önce yapmış olduğu açıklamada yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren kademeli emeklilik ile ilgili kritik bir açıklama yapmıştı. Yılmaz şu açıklamayı yapmıştı:

Cevdet Yılmaz kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli? - Son Dakika  Haberleri

Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok. Bu gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor. Ama sosyal güvenlikle ilgili yapılacak çalışmaların daha bütüncül bir çerçevede, daha kapsamlı, bütün dengelerin gözetildiği bir anlayışla gerçekleşmesi” demişti.

Cevdet Yılmaz: Tüm imkanlarımızla KKTC'li kardeşlerimizin yanındayız -  Gündem Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs Haber

2000 SONRASI SGK'LILAR İÇİN EMEKLİLİK TABLOSU

Kademeli emekliliğin çözümü için, ana muhalefet partileri tarafından Meclis'e kanun teklifleri sunuldu. Ancak hükümetten olumlu ya da olumsuz dönüş yapılmadı. 

Sahte Para Nasıl Anlaşılır | HAN Kriminal

2000 sonrası SGK girişliler kademeli emeklilik tablosunu araştırmaya devam ediyor. Sırası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kademeli emeklilik için açık kapı bıraktı. Diğer yandan  30 Nisan 2008 tarihinin ardından sigorta başlangıcı olan kişiler için emeklilik yaşı 65'e çıktı. Buna göre 2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başlangıcı olan kişiler, erken emeklilik tablosunu araştırmaya başladı. Peki kademeli emeklilik tablosunda yaş şartları nelerdir? İşte detaylar.

Rüyada para almak nasıl yorumlanır? Rüyada kağıt para almak iyiye mi  işaret? - Haber 7 YAŞAM

2000 SONRASI SGK'LILAR İÇİN EMEKLİLİK TABLOSU:

9 Eylül 1999 sonrasında çalışanlarda 6.250 prim günü şartı ile kadınlar 43, erkekler 45 yaşında emekli olabilir.

2000 sonrasında çalışanlarda 6.325 prim günü şartı ile kadınlar 43, erkekler 45 yaşında emekli olabilir.

2001 sonrasında çalışanlarda 6.400 prim günü şartı ile kadınlar 43, erkekler 45 yaşında emekli olabilir.

Büyükten Küçüğe Para Sıralaması Ve Okunuşları: Milyar, Milyon, Bin -  Gaziantep Son Dakika Haberleri - Gaziantep Doğuş Gazetesi - Gazete27  Gazetesi

2005 sonrasında işe girenlerde 6.700 prim günü şartı ile kadınlar 46, erkekler 48 yaşında emekli olabilir.

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

2006 sonrasında işe girenlerde 6.775 prim günü şartı ile kadınlar 47, erkekler 49 yaşında emekli olabilir.

2007 sonrasında işe girenlerde 6.850 prim günü şartı ile kadınlar 48, erkekler 50 yaşında emekli olabilir.

2008 sonrasında işe girenlerde 6.925 prim günü şartı ile kadınlar 49, erkekler 51 yaşında emekli olabilir.

Artı Para Nedir? Taksitli Artı Para Nasıl Kullanılır?

BAKAN IŞIKHAN'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kademeli emeklilik ve ev kadınlarına emeklilik sisteminin de içinde bulunduğu düzenlemeler ile ilgili açıklama yaptı. 

Vedat Işıkhan kimdir? Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan  kaç yaşında ve nereli? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

BAKAN IŞIKHAN NE DEDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kısa zamanda bunu neticelendirmeye gayret edeceğiz. Bütçe disiplinimiz el verdiği sürece beklemek için sebep de kalmayacak" dedi.