Kamuda görevli bulunan 700 binden fazla işçi için kritik önem sahip '2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü' görüşmeleri sürüyor.

Türk-İş Genel Başkanı son durumla ilgili bir açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Bize 2 hafta önce taban ücret 11 bin 500 lira verdikleri ücreti yüzde 30 ifade ettiler. Biz bunları kabul edemeyeceğimizi geçtiğimiz hafta perşembe kamuoyuna açıkladık. Bugün Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu'nu topladık. HAK-İş de kendi koordinasyon kurulunu topladı. Saat 14.30 civarında da bakanlık bize randevu verdi. Sayın Bakan, 'İşveren Sendikası'nın verdiği teklifi ben, 12 bin düşük ücrete çekiyorum. Yukarıdaki ücreti de yüzde 40'a getiriyorum' ifadesini kullandı.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

"BU İYİ BİR GELİŞME"

Bu gelişme kötü değil iyi bir gelişme. Ama bunu kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Bayramdan sonra yeni bir durum değerlendirmesi yapacaklarını umut ediyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Bugün gelinen nokta küçümsenecek bir nokta değil. Ama bunun üstüne çıkılması gerektiğini ifade ettik. Bizim teklifimiz ile arasında bir fark var, onun kapatılmasını bekliyoruz. Bu teklif yeterli değil."