Geçmiş yıllarda öğretmen ve akademisyen alımlarında, KPSS bazı B grubu personel alımlarında yaş şartı kaldırılmıştı. Ancak KPSS A grubu alımları ve banka çalışanlarının istihdam süreçlerinde 30-35 yaş sınırının devam etmesi milyonlarca vatandaşın kariyerlerinde engel teşgil ediyor.

Çeşitli nedenlerle sınavlara geç giren adaylar çalışma hayatlarının başında mesleklerini kamuda icra etmelerine engel oluyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için yaş şartı olmaması ancak bu sınavların sonucuna göre alım yapacak kurumlarda yaş şartı olması, vatandaşların ücret ödeyerek emek sarfettikleri sınavın karşılığını alamamasına neden oluyor.

Bakan Uraloğlu Artvin'de: Bizim işimiz size hizmet edebilmek Bakan Uraloğlu Artvin'de: Bizim işimiz size hizmet edebilmek

Uzun eğitimler ve öğrencilik hayatı sonrası ancak belirli bir yaşa geldikten sonra bazı imkanlara kavuşma fırsatı yakalayan vatandaşlar kariyerlerinin en verimli döneminde yaş şartına takılıyor. 

Kamuya atanmak için yaş sınırının olmaması gerektiğini savunan vatandaşlar sık sık sosyal medyada etkinlik düzenliyor. Yaş sınırının kaldırılması için torba yasa ile bir adım atılmasını isteyen vatandaşlar Twitter'dan yetkililere sesleniyor.