Karayolları Genel Müdürlüğü ve bağlı bölge müdürlerinde çalışan 14 bine yakın personel 3 farklı ücret cetvelinden ödenen yevmiyeler konusunda büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. 

Çalışanlar her yıl yapılan zamlarla maaşlar arasındaki uçurumun iyice artmasından dolayı tepkili olduklarını belirtti. 

Karayollaro Skala mağdurları Platformu kuran işçiler adına açıklamada bulunan, İlhan Taş sosyal medyada örütlenip mücadele başlattıklarını aktardı. 

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

"ANAYASAYA AYKIRIDIR"

Türkiye Yıl-İş Sendikası ile Karayolları Genel Müdürlüğü adına Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) arasından imzalanan 19. dönem Toplu İş Sözleşmesinde belirtildiği üzere kademe/ derecesine göre günlük yevmiyelerin aynı tarih ve aynı içerisinde 1. Sakala veya 2. Skala şeklinde işe başlayan ve aynı işi yapan çalışanların aynı ücreti almadığını iddia ederek şöyle konuştu:

Konuyu her alanda gündeme getirip haklarını almak istediklerini söyleyen Karayolları Skala Mağdurları Platformu Yöneticisi İlhan Taş, "Karayolları Genel Müdürlüğü ve bağlı müdürlüklerinde işçiler aynı işi yapmasına rağmen 2 farklı skala üzerinden ücretlendirme yapılmaktadır. 200 yılından önce işe girenler 1'inci skaladan 329 TL yevmiye alıyor. 2'inci skaladan alanlar ise 189 TL yevmiye alıyor, hepimiz aynı işi yapıyoruz. Bu kadar derin bir skala farkını kabul etmiyoruz. Eşit işe, eşit ücret ödenir." sözlerine yer verdi.