Kartal Belediyesi işçileri iştirak şirketi SODEMSEN'in eski asgari ücret oranınndaki zam teklifini kabul etmeyip Toplu İş Sözleşmesi masasını terk etmişti. İşçiler arabuluculuk süreci sonrasında haklarını aramak ve seslerini duyurabilmek için greve çıkacaklarını açıklamıştı.

Kartal Belediyesi'nde çalışan 87 kadrolu personel 1 Mart’ta 54.44 alması gereken enflasyon farkını alamadı. Şirket %27 ile işçilerin sesini kısmaya çalıştı.

İşçilerin DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi olduğu Kartal Belediyesi'nde yeni gelişmeler yaşandı.

İştirak şirketin patronu iş yeri temsilcilerini tekli görüşmeye çağırdı.  Temsilciler ise şube yönetiminin olmadığı görüşmeye katılmayacaklarını belirtti. 

Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor Kamuda tasarruf tedbirlerinden sonra taşeron işçiler de kadro talebini yineliyor

"Sürecin ikna odalarına benzer bir duruma dönüşmesine izin vermeyeceğiz" 

Durum üzerine DİSK Genel İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi açıklama yaptı.

"Kartal Belediyesi’nde işveren bugün işyeri sendika temsilcilerimizi odalarına çağırarak görüşme talep etmiştir. Yaşanan bu gelişme sonrası şube yönetimimizin olmadığı hiçbir platform veya seminde TİS sürecimiz devam ederken görüşmeyeceğimizi belirttik. Bu sürecin ikna odalarına benzer bir duruma dönmesine izin vermeyeceğiz.

Kendilerine ilettiğimizi size de iletelim.

Sürecin böyle devam etmesi durumunda, temsilcilerimizle bağımsız görüşme talebinde bulunan müdür, şef, amir veya başkan yardımcısı; kim olursa olsun basına, emek ve demokrasi güçlerine teşhir etmekten geri durmayacağız. Bu durumu durduracak gücümüz de birliğimiz de vardır."