Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu 8 Aralık 1995 tarihinde kurulan, memur sendikalarından oluşan bir konfederasyondur. Memurların elde ettiği haklarda büyük emeği olan KESK 146 bin 287 üyeye sahiptir.

 

Kamu çalışanlarının aleyhine olan durumları yargıya taşıyarak birçok hukuksal kazanımlar elde etmeyi başaran Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu sendikal hak ve özgürlükler konusunda mücadelesini sürdürmektedir. Bunun yanı sıra çalışma hayatında kadına güvence, sosyal hayatta kadına şiddet gibi konulara da önem vermektedir.

 

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU’NUN TARİHİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu 8 aralık 1995 te kurulmuştur. Ancak kamu çalışanlarının ilk sendikal anlamda örgütlenmesi 28 Mayıs 1990 yılında eğitim emekçileri EĞİTİM-İŞ’i (Eğitim İşkolu Kamu Görevlileri Sendikası) kurması ile başlamıştır. Ardından EĞİTİM-SEN (Eğitim, Bilim ve Kültür Emekçileri Sendikası) ve TÜM BEL-SEN (Tüm Belediye Memurları Sendikası)den başlayarak çok sayıda sendika kitlesel başvurularla kurulmaya başlandı.

 

KESK MERKEZ YÜRÜTME KURULU

Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşen 9. Olağan Genel Kurulunda seçilen Merkez Yürütme Kurulunun Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen’dir. Merkez Yürütme Kurulunda ayrıca Genel Sekreter Ramazan Gürbüz, Mali Sekreter Elif Çuhadar, Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri İlhan Yiğit, Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir ve Hukuk, TİS ve Uluslar arası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol görev almaktadır.

 

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU’NA BAĞLI SENDİKALAR

 

Eğitim-Sen

SES

TümBelSen

BES

ESM

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

TarımOrkamSen

Haber-Sen

YapıYol-Sen

Büro Emekçileri Sendikası

BTS

KültürSanat-Sen

Editör: TE Bilişim