Taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Yaşadıkları bu haksızlıktan kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden taşeron işçileri çalışma şartlarından memnun olmadıklarını ve hak ettikleri karşılığı alamadıklarını belirterek kadroya geçmeyi, özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını, hak ettikleri maaşı ve ek ücretleri almayı talep ediyor. 

Uzun zamandır kadroya alınmayı bekleyen taşeron işçiler arasında Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan müşavirler de bulunmakta. 

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan müşavirler uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen müşavir çalışanlar artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro bekliyorlar.

Sosyal medyada sık sık etkinlik düzenleyerek yetkililere seslenen karayolları taşeron işçileri yaşanan bu haksızlığın ve mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.

Seçim öncesi Meclis'e taşınmıştı!

Seçim öncesinde KGM müşavirlerinin kadro talebini Meclis'e taşıyan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, şu ifadeleri kullanmıştı:

Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmiyor. Karayolları müşavir danışmanlık işçileri de kadro alamıyor. İhalede “danışmanlık hizmeti” yazıyor ama Karayolları işçileriyle aynı işi yapıyorlar. Karda, kışta, 7/24 çalışan Karayolları işçilerine hakkı olan kadro verilsin, tüm işçiler kadroya alınsın. Karayolları’nda çalışan 14 bin 700 işçi kadro bekliyor. Kamuda halen 150 bin işçi de kadro bekliyor.

Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

Taşeron, KİT ve belediye şirket işçilerine kadro Meclis'te!

Kadroya alınarak çalışma koşullarının iyileşmesini bekleyen Taşeron, KİT ve belediye şirket işçileri bakan ve milletvekillerinin açıklamalarını yakından takip ederken CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili hazırladığı kanun teklifini Meclis’e sunmasıyla tekrar gündem oldular. 

CHP'li Kara'nın sunduğu teklifte KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları, kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan taşeron işçilerin ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerinin sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmeleri ve ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olup memur işi yapan işçilerin de memur kadrosuna geçirilmeleri istendi.

Düzenlemenin taşeron işçiliği sonlandırmadığına değinen Kara, teklifinde olan taşeron işçi modelinin yalnızca dönüştürüldüğüne dikkat çekti.  

Teklifte şu ifade: “Belediyelerde üniversiteyi bitirmiş, ön lisans ya da lisans mezunu olmuş ve memur işleri yapan yurttaşlar bulunmaktadır. Eşit işe eşit ücret ve eşit statü ilkesi getirilmeli. KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları, kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan taşeron işçilerin ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerinin sürekli işçi kadrolarında istihdam edilerek 4-D statüsü kapsamına alınmalı.''

Taşeron, KİT ve belediye şirket işçilerine kadro verilmesi hakkında Meclis'e kanun teklifi sunulması uzun zamandır kadro bekleyen yüz binlerce işçiye umut oldu. Meclis'in açılmasına günler kalmışken gelen bu haberle sevinen taşeron, KİT ve belediye şirket işçileri daha fazla gündeme gelmek adına sosyal medya hesaplarından yetkililere seslenmeye devam ediyor. Teklifin görmezden gelinmemesini ve yıllardır süren bu mağduriyetin sonlandırılmasını isteyen taşeron, KİT ve belediye şirket işçileri yerel seçimler öncesinde kadro haklarına kavuşmak istiyor.